Batavia'90 haalt ex prof Bryon Kiefer

LELYSTAD
De nieuw te vormen selectie van voetbalvereniging Batavia'90 uit Lelystad krijgt steeds meer gestalte. Volgens secretaris Marco Knippenberg heeft de club overeenstemming bereikt met Bryon Kiefer. De verdediger heeft in het verleden bij de profs van SC Veendam gespeeld.

De 29-jarige vleugelverdediger speelde in het seizoen 2009/2010 bij SC Veendam. Daarna kwam hij via Young Boys en vv SWZ uit Sneek bij SV Lelystad terecht.

Batavia'90 wil volgend seizoen met een nieuw zaterdagteam aan de competitie beginnen. De doelstelling van de club is om binnen zeven jaar vanuit de vierde klasse op te klimmen naar de Topklasse, het hoogste amateurnivo in Nederland.

reacties (21)

 • Geert

   

  Voetbal blijft voetbal, aldus Knippenberg. Batavia is een leeg huis !!! Met deze onvolwassen uitdrukking zal Batavia blij zijn, chapeau Knippenberg. SV Lelystad '67 was geen leeg huis, daar is het niet gelukt en op de vraag waarom het nu bij Batavia wel zal lukken, gewoon zijn eigen zin doordrijven, zonder een draaiboek voor de langere termijn. Verspeelde energie Knippenberg, wordt eens volwassen en denk ook eens als een volwassen persoon.

  reageer
 • Financien

   

  Ik heb in alle discussies niets kunnen vernemen over het financiële plaatje om de doelstelling van de heer Knippenberg te kunnen bereiken. Hoorde dat er 33 sponsoren hun bijdrage verlenen en de heer Knippenberg zei onlangs, wij gaan het langzaam opbouwen. Topklasse vereist een budget van zo'n € 800.00,00 tot € 1.200.000,00. Waar denkt de heer Knippenberg dit bedrag vandaan te halen ??? Daarom, meneer Knippenberg, wij zouden erg trotst op u zijn wanneer u SV Batavia '90 zondag van vier naar twee zou helpen. Maar, ondanks de komst van geweldige spelers die u naar zondag verhuist, u gaat voor zaterdag I. Eet nog een broodje bal, dan moet ik en groter beeldscherm aanschaffen.

  reageer
 • Geert

   

  Ik heb nog nimmer op een website van een voetbalvereniging gezien waarop per week zo'n drie spelers per week als nieuwe aanwinst, voor 15 juni, werden aangekondigd !!!!!! Het enthousiasme zegeviert bij Knippenberg. Wat een mannetje.

  reageer
 • Geert

   

  LELY, helemaal mee eens. Knippenberg zou een echte Bataaf zijn als hij SV Batavia '90 binnen drie jaar naar de tweede klasse (zondag) zou brengen. Maar het gaat Knippenberg alleen om zaterdag 1, een vervolg serie op het dreamteam van SV Lelystad destijds. En op lange termijn denken, kan deze man gewoon niet ............ luchtkastelen ziet hij.

  reageer
 • Geert

   

  Martijn, helemaal mee eens. Kun jij niet tot het NETWERK van Knippenberg behoren, dan mag je blij zijn dat jij niet tot dat netwerk KUNT behoren !!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  Hallo lely, wij zitten op één lijn. Iedereen trapt in zijn vlotte babbel. Maar als je goed luistert, alhoewel, je hoeft niet eens goed te luisteren, luister maar met één oor, wat voor zinnig woord heeft hij verkondigd tijdens de laatste interviews op de Omroep Flevoland site ... woorden die bij een lage vierde klasse horen !!! Ik heb nog geen enkele professionele reactie van Knippenberg kunnen vernemen, en deze man wil garant staan voor professionaliteit op Topklasse niveau ???? Dream on Knippenberg !!!

  reageer
 • joost

   

  toen hij voor svl bezig was hoorde niemand maar nu is de wereld te klein. ietsepietsie schijnheilig mister lely.

  reageer
 • lely

   

  Op de website staan ze met naam en toenaam. En heb horen zeggen dat hij nog steeds aan het ronselen is! Lekker ventje.. Batavia wees gewaarschuwd nu belooft hij gouden bergen, maar over paar jaar gaat hij net zo makkelijk weer weg als hij zijn zin niet krijgt!

  reageer
 • Geert

   

  Misschien de gebroeders Buitenhuis ?

  reageer
 • lely

   

  En toch haalt hij spelers weg! Niet van het eerste.

  reageer
 • Martijn

   

  Zoals Marco iedereen azijnpissers noemt zodra je de plannen van knippenberg niet haalbaar vind... De technische staf heeft de afgelopen weken bijna iedereen die met rechts kan schieten en met links kan lopen benaderd. Probeer gewoon een zaterdagteam neer te zetten dat gaat proberen binnen 3 jaar 2de klas te halen. Ik zou eerder opzoek gaan naar goede mensen die een club kunnen besturen in plaats van bij Omroep Flevoland in de studio af te geven op andere clubs en mensen die sceptisch zijn op jou plannen...

  reageer
 • een bataaf

   

  welke spelers dan van svl zie op de website geen speler staan van svl dus niet zo vd daken schreeuwen.bang dat ze weglopen. misschien eens zorgen dat het bij je eigen club alles op orde is. voorlopig staan ze in de degradatie zone. succes met sv lelystad

  reageer
 • Geert

   

  Een aantal spelers die voor SV Batavia '90 gaan spelen hebben bij SV Lelystad '67 gespeeld. Zij hebben nauwelijks gespeeld, wel iedere maand een fors bedrag in de knip gekregen. Speelden hun laatste jaar op tweede klasse niveau, wat kan die Knippenberg trots zijn dat hij deze mannen heeft binnen gehaald !!! Een vereniging die de Topklasse wil halen heeft een Topklasse bestuur nodig, professionals. Geen personen zoals die Knippenberg, die een paar sponsoren/vriendjes binnen haalt voor € 350 per jaar. En spelers weghalen bij o.a. VV Unicum en SV Lelystad '67, wat maakt die Knippenberg zich geliefd bij het Lelystadse volk. Dream on, Knippenberg !!!

  reageer
 • lely

   

  Juist de juiste woorden. Bewijst maar weer hoe wispelturig Knippenberg is.

  reageer
 • keeze

   

  Nou alles is mogelijk. En is toch leuk om ergens naar te streven. Maar waarom gelijk niet eredivisie. Eerste klas word al moeilijk zat omdat andere clubs ook steeds beter worden en meer trainen. Maar waarom halen ze een ex prof? Dacht dat er alleen.talent uit lelystad zou gaan spelen,en gingen ze spelers niet betalen...als je nou eerst concentreert op eigen jeugd en daar op investeert.

  reageer
 • Sprookjes bestaan niet

   

  blijft vreemd dat men nog steeds gelooft in de sprookjes die meneer Knippenberg ze voorleest. Ambities kosten geld en dat heeft een club als Batavia niet. Kijk nu naar asv Dronten in de eerste klasse die kan amper het hooft boven water houden. Ondernemend Lelystad kan het met sponsoring helaas ook niet opbrengen. In de 4e klasse komen ze Misschien nog gratis spelen maar hoe hoger je gaat hoe meer de speler toch echt gaat vragen. Sv Lelystad heeft dat gelukkig op tijd ingezien en gaat bouwen met eigen jeugd. Kost tijd maar minder geld. En dan hebben we het nog niet over de accomodatie van Batavia of elk ander lelystadse club. Deze zijn helemaal niet geschikt voor topklasse. Laten we nuchter blijven en Stoppen met aandacht en dan over 2 jaar eens kijken waar Batavia staat.

  reageer
 • manuela

   

  Whaha, topklasse! Keep on dreaming!!!

  reageer
 • tja

   

  Ik dacht dat het een 1 april grap was

  reageer
 • bert

   

  fantastisch dat er nog zulke ondernemende voetballiefhebbers zijn! succes Marco!! Ga ervoor!!!

  reageer
 • dennis

   

  Nou dat wordt kampioenschap... (Sarcasme uit)

  reageer
 • Trainer

   

  Jpepie, ik zeg komend seizoen al Topklasse voor Batavia !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert