De Groot: "Ik voelde me Jan met de korte achternaam''

NOORDOOSTPOLDER
Voetballer Jeroen de Groot is per direct gestopt bij Flevo Boys omdat hij zich niet meer belangrijk voor het team voelde. De verdediger zit al bijna het hele seizoen op de bank en heeft naar zijn mening veel te weinig invalbeurten gekregen. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn begrijpt niet dat de verdediger vijf duels voor het einde van de competitie deze beslissing heeft genomen.

De Groot: ,,Er werd nauwelijks een beroep op mij gedaan. Ik voelde me een pupil die net kwam kijken. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik er bij zat als Jan met de korte achternaam. Er zijn dingen gebeurd waardoor ik me niet meer belangrijk voelde voor de selectie. Dat knaagde aan me en dat is me te veel geworden. Ik nam het ook mee naar mijn privé-situatie. Ik werd daar niet gelukkig van''.

De Groot die twintig jaar bij Flevo Boys heeft gevoetbald stopt bij Flevo Boys, maar niet met voetballen. Hij verwacht volgend seizoen elders onderdak te vinden. Hij sluit in de toekomst een terugkeer bij Flevo Boys niet uit.

reacties (19)

 • Joop

   

  Iedereen is welkom op Urk. Vooral en goede verdediger zoals de Groot

  reageer
 • Urker

   

  100% Urkers helemaal mee " " eens" maar als zo,n goede voetballer het op Urk wil doorgaan en natuurlijk zichzelf meld dan is hij van harte welkom. gratis natuurlijk!!

  reageer
 • tja

   

  Flevoboys is een koopclub geworden met contracten. Zogenaamd een goede jeugdopleiding, maar ze laten ze in de steek. Van mij hoeft hij niet naar Urk zoals hier bij de reacties genoemd. Liever 100% Urkers, wij hebben tenminste iets om trots op te zijn, een eigen club met eigen jongens, hoe kun je trots zijn op een club die voetbalt met en om geld?

  reageer
 • Supporter fb

   

  Vorig seizoen had Flevo Boys met nog een paar wedstrijden te gaan goede kans op het kampioenschap. Vervolgens werden ze 5e. Hieruit bleek volgens mij dat 'de magie' tussen trainer en groep was uitgewerkt. Maar nee, niks van dat alles. Mossing Holstein ging gewoon door. Flevo Boys verliest onlangs 4 wedstrijden op rij. Het lukt de trainer dus echt niet meer om invloed op spel en resultaat van het team uit te oefenen. Maar Mossing Holstein gaat door. Sterker nog, Flevo Boys vraagt hem ook nog volgend seizoen te blijven. Onbegrijpelijk !!!

  reageer
 • Wij zijn er al jaren en blijven dat ook

   

  Volgens mij was het de trainer zelf die zei dat 3 jaar de max voor een trainer is. Dat is het zeker zelfs 5 wedstrijden te lang! Ik hou mijn hart volgend jaar vast voor een jongen als bijv. Rorije.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Goede kant van de brug

   

  Wat een belachelijke reactie! Zoveelste speler die teleurgesteld vroegtijdig stopt en verwacht nog wel wat meer vertrek van teleurgestelde spelers. Word weer vreemdelingen legioen met onze goede jeugdopleiding.

  reageer
 • Insider

   

  Jeroen traint vanavond al mee met Sv. Urk

  reageer
 • Zonde

   

  Schandalig, die trainer teleurgesteld? Weinig zelfreflectie. Probeert alles recht te praten wat scheef is. Zonde van een clubman, jammer dat het bestuur hier geen stokje voor steekt. Dacht dat ze eigen jeugd zo hoog in het vaandel hadden? Succes Jeroen!!

  reageer
 • Supporter

   

  Jeroen,succes bij je nieuwe club,en we zien je snel terug als Wiljan weg is als coach/trainer... we gaan je blijven volgen en tot over een paar bij de boys... Want jij hoort gewoon in de basis te staan.

  reageer
 • Voetballer

   

  Het bestuur van Flevo Boys heeft gisteravond al rond de tafel gezeten met het bestuur van SV Urk om over een overgang van Jeroen te praten. Er is ook nog over de overgang van William de Boer naar Flevo Boys en de onvrede bij SV Urk gesproken.

  reageer
 • 13xx

   

  Jan met de korte achternaam? Dat is toch gewoon jan smit?

  reageer
 • Marcel

   

  Zonde dat Jeroen stopt, hij is al sinds jaar en dag een echte Flevo Boys man. Dat de trainer het niet tijdig in heeft gezien zegt iets over het gebrek aan kwaliteit. Ik hoop dat hij snel een nieuwe club vindt. Jammer om te vernemen, maar ik begrijp zijn beslissing! Succes Jeroen!

  reageer
 • Rood-Wit

   

  Ik mis de zelfreflectie bij de trainer. Uiteraard zijn wisselspelers in principe ontevreden. Het is echter de taak van de trainer om de van hele selectie, dus inclusief de wisselspelers, een team te maken. Dat is Mossing-Holsteyn in dit geval niet gelukt. De schuld afschuiven op de speler is niet helemaal terecht, hij heeft hierin zelf ook gefaald. Hoop dat hij dit ook als leermoment voor zichzelf ziet.

  reageer
 • Groenezoden

   

  Die trainer spreekt zichzelf zo tegen.... Wees eens eerlijk man. Als je er altijd bent met jouw inzet, als je nooit een training overslaat, je 100% geeft en je wordt als een pupil behandeld, dan ben je vent met karakter Jeroen, als jij, met je grote Flevo Boys hart, dit moedige besluit durft te nemen. En kom gauw terug als het goede moment daar is. Jij hoort bij Flevo Boys!! Succes kerel!

  reageer
 • Bert

   

  Deze trainer snapt er niks van. Hoe kan je zeggen dat je het in Jeroen zit zitten terwijl je tegen VVOG bij 1-2 voor met nog 10 minuten te spelen(en vol onder druk) een aanvaller voor een aanvaller laat invallen en een kopsterke verdediger op de bank te laten.

  reageer
 • Neef

   

  Wat een onzin.

  reageer
 • Realist

   

  Inderdaad volkomen onbegrijpelijk dat als je zo hebt gespeeld en zo hebt verdedigd in de wedstrijd tegen DVS, toen je in de basis begon, dat de trainer je dan niet de rest van het seizoen inde basis laat staan. Dan zou ik ook 5 wedstrijden voor het einde van de competitie stoppen.

  reageer
 • Urker

   

  Meld je lekker bij svurk aan. En dan scoren tegen Fboys!

  reageer
 • Deze kant van de brug

   

  Trainer, wat schiet jij er mee op wanneer je nog 5 potjes op de bank moet zitten. Jij bent teleurgesteld? Hoe denk jij dat die speler zich voelt? Die teleurstelling heb jij aan jezelf te wijten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert