Vincent Janssen schiet Almere City FC langs Sparta

ALMERE
Almere City FC heeft zaterdagmiddag na drie nederlagen op rij weer een wedstrijd gewonnen in de Jupiler League. De Almeerders waren op het eigen kunstgras met 3-2 te sterk voor Sparta Rotterdam. 

Na een 0-0 ruststand kwam de wedstrijd in de 2e helft tot ontbranding. Nadat Sparta aanvankelijk gevaarlijker was geweest brak Almere City FC spits Vincent Janssen na een uur spelen de wedstrijd open: 1-0. Even later mocht hij op aangeven van Hoefdraad ook de 2-0 binnenschieten. Vervolgens kwamen de Rotterdammers via Verhaar terug in de wedstrijd.

Vincent Janssen leek 7 minuten voor tijd met zijn derde treffer van de middag de wedstrijd in het slot te gooien, maar Sparta kwam vlak voor tijd via Voskamp toch weer terug in wedstrijd.
In de extra tijd hadden de gasten nog kansen op de gelijkmaker, maar Almere City wist uiteindelijk de wedstrijd over de streep te trekken.

Vincent Janssen heeft dit seizoen nu 19 treffers gemaakt voor Almere City FC. Hij verbetert daarmee het oude record van spits Sjoerd Ars, die in het seizoen 2005/2006 17 goals maakte in Almeerse dienst.

Opstelling Almere City FC: 
Etemadi, Bouma, Toet, Nieuwpoort, Quasten, Receveur, Kip, Oost (Dissels), Hoefdraad, Mamedov en Janssen  (Boldewijn) 

reacties (6)

 • Ik let goed op!

   

  Sim....wat een non informatie. Wat heeft dat hier nu mee te maken. Echt wezenloos dit!

  reageer
 • Sim

   

  Helemaal niets, maar ik moest mij frustratie even kwijt.

 • Koos Almere

   

  Een hattrick is drie keer achtereenvolgens scoren in één enkele helft zonder dat een ander een punt scoort. Het is dus géén hattrick maar zondermeer een mooie prestatie! Die doelpunten zijn mede mogelijk gemaakt door het spel van de rest van het elftal want zonder hen had Janssen niet kunnen scoren. Proficiat!

  reageer
 • Beo

   

  Goed gesproken Koos. Ik heb in het spelershome na de wedstrijd nog even met twee spelers gesproken maar ze gaan met 100% de nacompetitie in. En oja Sanders lekker zn teen gaat beter en hoopt van de week weer te starten met tranen.

 • Gerrit

   

  volgens Wikipedia niet hoor Koos: Hattrick is een aanduiding in de sport voor de bijzondere situatie dat een bepaalde prestatie door één speler driemaal in dezelfde wedstrijd wordt geleverd.

 • Bei

   

  Mooie overwinning na een moeizame eerste helft.

  reageer
 • Fred

   

  Inderdaad. Volg City nog altijd met belangstelling. Jammer dat ze na de periodetitel zo zijn ingezakt, maar die hattrick van Janssen is toch een felicitatie waard! Zijn eerste als prof lees ik net in de Telegraaf. Hoop dat ze seizoen nog leuk kunnen afsluiten!

  reageer
 • David

   

  @piet g. Voor jou misschien oude bromsnoor. Voor anderen wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • piet g

   

  het intreseert echt niemand.

  reageer
 • Peter

   

  Jouw reactie interesseert ook niemand. Ik heb genoten!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert