Vincent Janssen schiet Almere City FC langs Sparta

ALMERE • Za 11 april 2015 | 16:12 • Zaterdag 11 april 2015 | 16:12
Almere City FC heeft zaterdagmiddag na drie nederlagen op rij weer een wedstrijd gewonnen in de Jupiler League. De Almeerders waren op het eigen kunstgras met 3-2 te sterk voor Sparta Rotterdam.

Na een 0-0 ruststand kwam de wedstrijd in de 2e helft tot ontbranding. Nadat Sparta aanvankelijk gevaarlijker was geweest brak Almere City FC spits Vincent Janssen na een uur spelen de wedstrijd open: 1-0. Even later mocht hij op aangeven van Hoefdraad ook de 2-0 binnenschieten. Vervolgens kwamen de Rotterdammers via Verhaar terug in de wedstrijd.

Vincent Janssen leek 7 minuten voor tijd met zijn derde treffer van de middag de wedstrijd in het slot te gooien, maar Sparta kwam vlak voor tijd via Voskamp toch weer terug in wedstrijd.
In de extra tijd hadden de gasten nog kansen op de gelijkmaker, maar Almere City wist uiteindelijk de wedstrijd over de streep te trekken.

Vincent Janssen heeft dit seizoen nu 19 treffers gemaakt voor Almere City FC. Hij verbetert daarmee het oude record van spits Sjoerd Ars, die in het seizoen 2005/2006 17 goals maakte in Almeerse dienst.