SV Urk wint met 3-1 van Flevo Boys

FLEVOLAND
In de hoofdklasse C heeft SV Urk zaterdagmiddag de Flevolandse derby gewonnen van Flevo Boys. Op eigen veld wonnen de Urkers met 3-1 van de Emmeloorders.

Na een saaie eerste helft kwam SV Urk in de 2e helft op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop. Invaller Teun Hakvoort ging neer na een duel met Arjen Bergsma, die ook nog eens de rode kaart zag. Riekelt Jan Brands was vervolgens trefzeker vanaf elf meter.

In de slotfase kwam SV Urk op 2-0 via Hessel Snoek. Hij mocht na een verkeerd ingeschatte diepe bal op aangeven van William de Boer simpel de 2-0 achter doelman Rodney Rosink schieten. Aran Nijboer bracht Flevo Boys vervolgens via een vrije trap terug in de wedstrijd.

Vlak voor tijd moest Flevo Boys verder met 9 man, nadat Timon Rorije zijn tweede gele kaart kreeg. Met 2 man meer op het veld kwam SV Urk in de extra tijd ook nog op 3-1 via Hessel Snoek, die weer op aangeven van William de Boer mocht scoren.reacties (36)

 • scout

   

  Urk zal zaterdag moeten winnen,want staphorst is pittig. Rolf de boer eerste helft op de counter,60 min gelijk 3 wissels en alles in de aanval zoals het het vaak in het laatste kwartier moet geschieden.Deze zal gewonnen moeten worden/doe het voor de fans Veel Succes!!!!

  reageer
 • Hupboys

   

  Wanneer krijgt de trainer van FB in de gaten dat het tijd wordt om op te stappen? Hij demotiveert, solt met de vaste spelers en geeft de boys geen enkel plezier meer in het spel. Alle zelfvertrouwen is weg... Stap op Wiljan en geef FB een frisse nieuwe kans voor het komende seizoen!

  reageer
 • Henk de Jong

   

  Gezien de werklust heeft Urk terecht gewonnen. Flevo Boys probeerde het wel maar een aantal spelers konden niet 100% gaan. Voetballend waren we beter dan de Urkers maar dat zegt niet altijd alles. Een speler als Jeroen de Groot zou vandaag het verschil hebben kunnen gemaakt. Maar zijn inzet en attitude hoort meer bij Urk thuis, het zal me dan ook niet verbazen als hij daar volgend jaar voetbalt. Hopelijk behalen we als Flevo Boys nog een paar punten om ons veilig te spelen. Wie had dat gedacht voor de winterstop.

  reageer
 • tja

   

  Ja het lijkt mij nu ook een assist, je hebt gelijk

  reageer
 • keeze

   

  Is toch duidelijk een assist! Die 2 zijn goed op elkaar ingespeeld en deze assist raakt de keep niet. De reporter die dit zelf bevestigd,dus beter kijken en luisteren

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hj

   

  ben het helemaal met je eens! Als je als trainer een punt wil maken moet je van der Wal of Postma eruit halen! Dat maakt indruk en zo goed doen ze het ook niet, de zogenaamde leiders!

  reageer
 • Patato

   

  Had de trainer niet verandering aangekondigd? Nou we hebben het gezien andere systeem maar nog steeds dezelfde slappe vaatdoeken in het veld. Het grootste verlies van dit seizoen was niet gister. Nee leden wij met het vertrek van de Groot. En het de grootste winst dit jaar zouden wij behalen met het vertrek van deze coach. De koek is allang op!

  reageer
 • tja

   

  Nou superfan, dan zou ik de beelden wat beter bekijken, die penalty kan gegeven worden, had ook niet gegeven kunnen worden. Maar dat tweede doelpunt was alles behalve een assist,de pip schiet deze bal heel egoïstisch tegen de keeper en vervolgens rolt hij voor de voeten van hessel. Kijk de beelden nog maar eens terug bij dat tweede doelpunt.

  reageer
 • Superfan

   

  Man wat was die pip weer goed,zo n strakke voorzet op teun ongelooflijk,en dan de terechte penalty,hij had geen oog voor de bal. Terwijl op de site van fb staat cadeautje voor urk,dat ze zichzelf zo belachelijk maken zeg. Dan de tweede assist van william die zonder ook maar te kijken al weet dat snoek eraan komt,zulke zie je de laatste tijd veel tussen deze twee. Twee handen op 1 buik jammer dat hij weggaat. Als het tegenzit gaat william volgend jaar weer 1ste klasse

  reageer
 • marco

   

  Goed gedaan Urk

  reageer
 • Fb

   

  4 punten uit 9 wedstrijden! En dan nog een jaar door met deze man? Hij zorgt voor een enorme deuk in het imago van FB. Tijd voor het bestuur om maar eens in te grijpen? De Dynamiek is totaal verdwenen, het is zo ongelooflijk voorspelbaar geworden. Balletje terug en breed, het is geen barca trainer. Tijd voor een frisse wind.

  reageer
 • sjaak

   

  Brrr de laatste x dat urk van fb won,ging het daarna bergafwaarts met ze. Hoop dat dat nu niet weer gebeurt. Maar fb kan de periodetitel nog halen!

  reageer
 • urker

   

  Het was van beide kanten niet best, maar wat wil je. urk mocht niet verliezen en heeft bijna niets weg gegeven. Penalty was makkelijk gegeven maar wel terecht. en dan hoort hij ook rood te trekken. Urk wint overigens wel verdient en wat is fb weg gezakt. voor de kerst nog kampioens kandidaat en nu degradatie kandidaat. En het is volop crisis. trainer heeft nu langste tijd gehad. pip wie dacht van een stapje hogerop....is dat het wel. volgens mij niet. dick wie liever op urk speelt maar niet onder rolf wil voetballlen. Het hele koop clubje valt als een pudding in elkaar. 2e kampioen maar spelers worden niet of nauwelijks in gepast...Een heel verkeerd beleid wat een hoop geld kost en wat zijn ze nu verder dan urk?...........niets toch. Dus met eigen jongens blijven spelen is het mooiste hoor en dan fb verslaan ...

  reageer
 • ja ja

   

  Je weet nog niet eens hoe je obstructie schrijft...laat staan dat je dan weet wat 't is

  reageer
 • bergerac

   

  Als ik alle commentaren hier lees was de scheidsrechter niet goed maar gold dit zowel voor Urk ALS VOOR fLEVO bOYS.. Zou het kunnen dat FB blij is dat Urk in de hoofdklasse blijft? Of voetbalt FB op dit moment echt zo slecht dat het inderdaad crisis is? Het blijft een moeilijk spelletje.

  reageer
 • Teun

   

  ik hoor niemand meer over topklasse.

  reageer
 • keeze

   

  Maakt niets uit voor pip.Hij wil het hoogst haalbare en meer uit zn voetbalcarriere halen,dus groot gelijk. En je krijgt een vaste vergoeding dus of je nou wint of verliest,dat maakt niets uit.Alleen je moet wel de kleine lettertjes lezen want vlieg je de hoofdklasse uit kun je het geld terug betalen. Dit gebeurde naar mijn mening ook toen ze uit de topklasse geknikkerd werden..en daar waren sommigen niet blij mee... Urk knap gespeeld volgende week wat relaxter spelen en probeer een x op de counter anders haal je geen punt

  reageer
 • ja ja

   

  ja en dan heeft Sjaak 't over hersenloze reacties... sorry Sjaak maar die van jou is van een nog lager niveau

  reageer
 • Urker

   

  1e klasse? Nou en! Natuurlijk zou het heus wel jammer zijn, maar we blijven een echt clubteam en geen....laat maar. Financieel staat Urk er beter voor dan FB . Dus de toekomst voor FB ? Lijkt allemaal leuk maar er komt een keer een ommekeer. Ik hoop dat FB nog vele goede spelers koopt.

  reageer
 • Sjaak

   

  Zeker scheidsrechter op Urk en fluit elke week de plaatselijke D8 ??? Je moet volgens mij eerst een overtreding maken die dan gezien kan worden als opstructie, hier was dit niet eens aan de orde het was een duel waar beide spelers duwden en trokken en de scheidsrechter het helemaal verkeerd beoordeeld heeft zoals hij de hele middag overal naast zat.

  reageer
 • bart

   

  Wat zou ik mij zielig voelen als ik als Urker volgend jaar bij de juppen van FB moest voetballen

  reageer
 • keeze

   

  Terechte penalty hij haalde met heel zn lichaam onderuit,zonder de bal te raken. Hoorde dat de bus van fb vol met vis terug ging...

  reageer
 • scheidsrechter

   

  Voor degene die niet zo goed de regels kennen: bij de penalty gaat het om obstructie van een doorgebroken speler dus rood. Daarvoor is voldaan aan de drie voorwaarden: de dreiging wordt verhinderd door de overtreding, de speler beweegt zich naar het doel toe en andere verdedigers konden de doelpoging niet meer verhinderen. De keeper wordt in deze beslissing over wel of niet doorgebroken niet meegeteld.

  reageer
 • Sjaak

   

  Weer een hersenloze opmerking van een wezenloze, ik gunde Urk nog een jaar langer Hoofdklasse maar nu hoop ik dat ze in de nacompetitie terecht komen en dan loten tegen Berkum en Deto om vervolgens terwijl ik sta te genieten langs de lijn terug naar de 1e klasse geschoten worden.

  reageer
 • Roodwittebril?

   

  Hij floot idd niet sterk nee, maar kom op zeg, hij floot aan beide kanten slecht. Vrije trap waar flevo boys uit scoorde was ook een lachtertje. De opmerking over die auto vol vis is dus grote onzin, waarschijnlijk voortkomend uit de frustratie dat je ploeg net zo slecht speelde als de scheidsrechter floot (denk zelfs nog slechter)

  reageer
 • Marretje

   

  De minst slechtste heeft vandaag uiteindelijk terecht gewonnen. Er zat van beide kanten ontzettend veel spanning op en dat was te zien. Het kwam het voetbal niet ten goede, maar als het dan uiteindelijk gaat om passie en strijdlust dan weten we dat 8 van de 10 x Urk de bovenliggende partij is. 1e helft was voor FB, 2e duidelijk voor urk. Pingel lijkt makkelijk gegeven; was fel duel om de bal van 2 kanten. 2e misschien een lucht van buitenspel? Hoe dan ook we waren deze punten broodnodig, nu alles in eigen hand om er 4 onder ons te houden. Succes daarmee Urk en ook FB en graag tot volgend seizoen met 2 zulke derby's.

  reageer
 • jan

   

  je kunt pas echt trots op je ploeg zijn als ze het net als vorige keer weer met eigen jongens doen

  reageer
 • Urker Supporter

   

  Inderdaad kwalijke rol scheidsrechter. Heeft Urk volledig in het zadel geholpen. Tegen alle normen en waarden in.

  reageer
 • tja

   

  Altijd weer lachen die reacties na de tijd, flevoboys was gewoon te slecht om punten te pakken. Grootspraak aan het begin van het seizoen mag plaats maken voor schaamte

  reageer
 • supporter

   

  Dus de scheidsrechter heeft het gedaan? Hij fluit allebei de kanten op slecht. Flevo Boys creëert totaal geen kansen, geef dan niet de scheidsrechter de schuld maar eerst je eigen ploeg!

  reageer
 • supporter

   

  Gefeliciteerd Urk! Volgend jaar hopelijk weer allebei in de hoofdklasse.

  reageer
 • Hj

   

  zo Flevo boys en nu?

  reageer
 • Kevin

   

  Scheidrechter auto vol met vis mee naar huis? Wat een dwalingen van deze man. Misschien een ballet voorstelling fluiten?

  reageer
 • ricardo

   

  Maar nu wel

  reageer
 • Kc

   

  Het is jullie gegund hoor. Hopelijk volgend jaar weer Flevo Boys-Urk in de hoofdklasse.

  reageer
 • Bo

   

  De beste wint niet altijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert