SV Urk wint degradatieduel van Staphorst

URK
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de strijd voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse C. De ploeg van trainer Rolf de Boer was in Staphorst met 1-0 te sterk voor de thuisploeg.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 27e minuut gescoord door Gerrit Tol. Aanvaller Hessel Snoek veroverde de bal op Staphorst verdediger Harm Jan Tip. Snoek dribbelde daarna aan de rechterkant van het veld het zestienmetergebied binnen en bediende Gerrit Tol die ter hoogte van de eerste paal de bal binnenschoot.

De Urkers spelen volgende week het laatste duel in de reguliere competitie. De tegenstander op Sportpark De Vormt is dan DVS'33. De Urkers hopen zich dan definitief veilig te spelen. De ploeg uit Ermelo heeft nog uitzicht op het kampioenschap in de Hoofdklasse C.

reacties (15)

 • Sjaak

   

  Urk blijft een topploeg met goede prestaties in de top!

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik sluit me geheel bij Sjaak aan, maar ben helemaal niet vereerd dat velen (zo ook "de echte Sjaak" weer) mijn naam gebruiken. Begrijp het wel, als een van de weinige op dit forum schrijf ik zinnige en op waarheid berustende stukjes. Dat velen dat niet kunnen en daarom mijn naam gebruiken tast ook mijn integriteit aan met hun vaak tenen krommende verhalen. Neem alleen al de zin "op eigen kracht" over Urk. De echte Sjaak, ik dus, zou zo iets nooit schrijven want was het niet zo dat de trainer vriendjes had bij ACV? Oei, volgens mij sluit ik me helemaal niet aan bij deze Sjaak.

  reageer
 • de echte Sjaak

   

  Ik voel me wel vereerd dat er mensen uit mijn naam gaan schrijven op dit forum, maar ik wil via deze weg laten weten dat ik dus nu niet meer schrijf omdat ik anders verantwoordelijk gehouden ga worden wat andere mensen uit mijn naam gaan schrijven. Ik denk dat alle Urkers blij zullen zijn dat ik niet meer schrijf, maar wil hun toch heel veel succes wensen aankomende zaterdag en hoop dat ze door een overwinning op eigen kracht ook volgend seizoen weer in de Hoofdklasse zullen spelen. Verder wens ik alle alias Sjaken veel succes met hun verhalen.

  reageer
 • Willem Kramer

   

  Urk heeft zeker niet goed gevoetbald. Maar ze toonden wel vechtlust. Het was dan ook beslist geen combinatie voetbal, maar vechtvoetbal. Urk was wel de terechte winnaar, want Staphorst kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas.

  reageer
 • Sjaak

   

  Urk heeft het heel goed gevoetbald!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ricardo

   

  De enige juiste instelling. Gun elkaar het beste. Hopen op de derby volgend jaar.

  reageer
 • Tikkie terug Sjaak

   

  Urker => Sjaak, althans z'n niveau van reageren komt erg overeen met deze 'kenner'

  reageer
 • Urker

   

  Niet zo dom reageren Geert. Het is pure realiteit. Drachtster-Boys en AZSV worden de lachende derde. Kijk alvast naar Berkum en PKC.

  reageer
 • sc emmeloord

   

  Ja sjaak kan het gewoon niet laten..en mag heel blij zijn dat de vrachtwagen met aardappelen goed is aangekomen in assen. Acv hield dus open huis want de kans was groot voor degradatie wedstrijden..maar je hoort hem alleen schreeuwen als fb wint. Goed gedaan urk,dvs mag zaterdag flink aan de bak.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Ik, Flevo Boys man, kom zaterdag naar Urk om de Urkers aan te moedigen. Volgend jaar weer lekker 2x een polderderby!! Wat wil je nog meer? Noar vuuren!!

  reageer
 • Geert

   

  Ongetwijfeld een "profeet"die brood eet, kortom een nietszeggende voorspelling, alleen maar om de Urk-supporters een beetje op de kast te jagen?

  reageer
 • Urker

   

  Het is volop Hosanna, maar komende zaterdag 9 mei zal alles anders zijn. Dan in zak en as.

  reageer
 • Gert

   

  Nummers 11 en 12 spelen P/D-wedstrijden en Urk kan nog als 11e eindigen, dus ze zijn nog niet veilig.

  reageer
 • keeze

   

  Goed gedaan hoor,wat een toppers!!! Svzw zal er alles aan doen om te winnen van azsv voor de derde periodetitel,mocht azsv gelijk spelen of verliezen dan blijven we er rechtstreeks in.Urk zou mogen verliezen van dvs33,maar bij gelijk spel zijn ze ook Door!!!Dat zal me een feest worden.Mischien gratis entree zaterdag...voor de twaalfde en dertiende man..tip van flip voor het afdrogen van dvs33

  reageer
 • Pjotr

   

  Laatste wedstrijd met vier punten verschil met Staphorst. Dus SV URK is reeds veilig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert