SV Urk moet nacompetitie spelen

URK
De voetballers van SV Urk moeten nacompetitie spelen. De hoofdklasser verloor het laatste duel in de hoofdklasse met 3-0 van DVS'33.

Concurrenten AZSV en Drachtster Boys pakten wel punten. Urk eindigt samen met deze ploegen op een promotie- degradatieplaats, maar de Urkers hebben een slechter doelsaldo.

De Urkers kregen veel kansen, maar kwamen niet tot scoren in het duel tegen de koploper uit Ermelo.

DVS'33 werd kampioen op het veld van sportpark De Vormt. Flevo Boys uit Emmeloord won met 4-2 van medekoploper Harkemase Boys.


reacties (17)

 • keeze

   

  Met eigen spelers is toch leuker..Waarom zou je voor Katwijk zijn bv als er niet eens een Katwijker in zit.Stel je voor dat Volendam niet 1 Volendam er er in had,nou dan ging er ook geen kip heen. Al is dit anders in spakenburg/ijselmeer vogels. Vind eerste klasse ook wel leuk,af en toe kampioen das veel spannender. Als urk net als Excelsior spelers vanaf 10000 tot 30000 betaalt dan kun je als club bij tegenvallers de deuren sluiten. Je leeft op lucht,weer een crisis en weg zijn de sponsors of subsidie,of als je degradeert. Maar ze maken wel goede kans tegen balk en deto,de toppertjus

  reageer
 • Joop Bakker

   

  Met de wedstrijd sv Urk-DVS'33 Ermelo was niets mis, een wedstrijd met grote belangen voor beide teams en met een uitstekende scheidsrechter. Maar toch een dissonant en dat is de omroeper! Echt schandalige opmerkingen met een discriminerend tintje. Niet geschikt voor dit werk. Wat mij echter bijzonder tegenviel dat is dat het Urk bestuur hier niet openlijk afstand van nam! Slechte beurt!

  reageer
 • Hans

   

  Ik ben het helemaal eens met jou Joop, deze man is niet geschikt om omroeper te zijn en zou door het bestuur op zijn vingers getikt moeten worden, ik denk trouwens dat dit niet gebeurd, want anders was dit al eerder gedaan, deze man misdraagt zich al wat langer en er is nooit wat van gezegd, of aan gedaan door Urk. Misschien is het goed dat er eens iemand opstaat en het meldt aan de KNVB, wellicht kan deze organisatie wel doordringen bij de Urkers.

 • Vincent Viester

   

  Ben het geheel met Dhr. Joop Bakker eens. Dit gedrag van deze speaker kan niet en is volledig respectloos. Wanneer het bestuur van Urk niet openbaar afstand neemt van de uitspraken, en deze speaker niet vervangt, zou dit voorval bij de KNVB gemeld moeten worden.

 • tja

   

  Ik heb liever met eigen jongens een eersteklasser om trots op te zijn dan een koopclub in de hoofdklasse. Af en toe kampioen eerste klasse en misschien lukt het om een paar seizoenen hoofdklasse te kunnen spelen. Als we nu degraderen is dat net aan, op doelsaldo. Maar ik zeg eerst maar eens zien, met dezelfde mentaliteit en vechtlust als de laatste paar wedstrijden wint Urk de nacompetitie.

  reageer
 • Urker

   

  Als Urk het niet red dan zij het maar zo, ik blijf trots op onze vereniging, die het blijft proberen met eigen jeugd. Geld is er gewoon ook niet en was het er wel dan zou Urk er nog niet aan beginnen. Bij ons gaat eigen jeugd voor. En willen ze weg nou dan gaan ze toch? idd heel jammer voor ons. Maar alleen zo blijf je op geld gebied gezonde vereniging en dat zal in de toekomst wel blijken. In de 1e klasse kun je ook gewoon nog leuk voetballen en blijf je gewoon een GOEDE amateurvereniging die ook van een hoofdklasser kan winnen. En laten we eerlijk zijn Urk is gewoon een 1e klasser. daar hoeven wij helemaal niet geheimzinnig over te doen, alleen ze komen af en toe terug in de hoofklasse zo hebben we om de 2 jaar een feestje op Urk. Bij welke club vind je dat.

  reageer
 • Urker

   

  Denk dat die AZSV-supporter het bij het rechte eind heeft als hij praat over matchfixing. Hij slaat beslist de spijker op zijn kop dat ACV het tegen Urk wel geloofde met al die wisselspelers. AZSV, gefeliciteerd met het behoud van het Hoofdklasserschap, en dat wel op eigen kracht !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Respect

   

  Dat wordt weer lachten, gieren, brullen in de nacompetitie met deze speaker. Ga maar na: bij de tegenstanders spelen o.a. Serginho Babb, Qays Dhayesteh en (hou je vast!) Piesties Nzoko ... Of durft het bestuur van SV Urk het eindelijk aan om deze zelfvoldane praatjesmaker met zijn goedkope "humor" de mond te snoeren?

  reageer
 • azsv - aanhanger

   

  Hoezo matchfifixing ????? Onlangs speelde acv expres ook met de 2e keus tegen urk. Nu niet zeuren over azsv en de bizondere uislagen.

  reageer
 • Zo is het

   

  Inderdaad, gewoon niet zeuren over cadeautjes of matchfixing. Wie daar over wil klagen moet maar op eigen kracht zorgen dat ie niet afhankelijk is van anderen. Urk succes in de nacompetitie!

 • Hans

   

  ACV heeft toen de wedstrijd aan Trainer Rolf gegeven en helaas heeft dit Urk niet geholpen, AZSV gefeliciteerd met jullie lijfsbehoud in de Hoofdklasse en tot volgend seizoen.

 • jan de ruiter

   

  Met plaatsvervangende schaamte heb ik de idiote humor van de omroeper van s.v urk tijdens de namen bij de opstelling , hij vond het nodig, om bij de naam jerrol poot een flauwe opmerking te maken, wat me het meeste ergerde was de aankondiging van ali akla die hij benoemde als ali baba, daarna volgde de naam oykan sokan, waarvan hij vond dat dit een typisch ermelose naam was. ik hoop dat er ook urkers waren die zich daar aan ergerden. p.s urker publiek was sportief.

  reageer
 • Geert

   

  Jan, je hebt volkomen gelijk. Deze man maakt regelmatig schaamteloze opmerkingen. Ook afgelopen zaterdag weer toen een speler van DVS zich al na 3 minuten geblesseerd moest laten vervangen en meneer de speaker doodleuk mededeelde dat het ging om een kramp-geval. Dat getuigt in ieder geval niet van respect en dat is het afgelopen seizoen veel meer gebeurd. Het bestuur van SV Urk maakt zichzelf belachelijk als deze man niet vervangen wordt. Dat is dan meer dan een brevet van onvermogen. Overigens is dat niet dezelfde man die vroeger wel eens wat geroepen heeft over een bril die gevonden was. Dat was echt nog wel een beetje humor.

 • Ik

   

  Is dat diezelfde omroeper die vroeger wel eens over een scheidsrechtersbrilletje begon? Erg kinderachtig en onprofessioneel.

 • Hans

   

  Ik begrijp precies wat je bedoelt Jan de Ruiter, deze man heeft elke thuis wedstrijd van die smakeloze opmerkingen over de tegenstander. Ik begrijp niet dat het bestuur van Urk dit accepteert of het moet zo zijn dat ze het stiekem zelf ook wel leuk vinden om andere mensen zo te beledigen, maar goed jullie hebben sportief wraak genomen op deze man en nu mag hij nog een paar wedstrijden in de nacompetitie tegenstanders gaan beledigen. Gefeliciteerd met het door jullie terecht behaalde kampioenschap en succes in de Topklasse volgend seizoen.

 • keeze

   

  Ach weer wat te doen op zaterdag,weer wat leuke wedstrijdjes. Zo zie je maar elk nadeel heb zn voordeel

  reageer
 • Robbie

   

  Ik hoop echt dat Urk het niet red in de nacompetitie. Ik word nl een beetje moe van dat gezeur elke week over het feit dat Urk altijd met alleen maar eigen spelers van Urk speelt. Ben blij dat William de Boer volgend jaar bij FB speelt. Vind ik veruit de beste speler van urk.

  reageer
 • tja

   

  Wat een dunk weer van flevoboys, jullie stelletje praatjesmakers zijn maar een paar punten boven Urk geëindigd, en dan roepen dat het niveau een stuk lager ligt, twee wedstrijden geleden waren jullie nog niet eens veilig voor de nacompetitie, nu alweer blablabla. Jullie hebben zelfs urker spelers nodig om er wat van te maken. Als de Urkers bij ons bleven voetballen zou urk een prima middenmoter in de hoofdklasse zijn.

 • Duidelijk

   

  zo blijkt maar weer. Alleen met vecht voetbal kom je er niet. En tegen Deto zijn ze al helemaal kansloos. 1e klasse noord(3e klasse oost) is prima niveau voor dit Urk.

  reageer
 • Urker

   

  S.V. Urk heeft het aan zichzelf te wijten. Als je de eerste helft er een aantal 100% kansen in schiet, dan was het voor DVS'33 gedaan. Urk hield hierdoor de tegenstander in de race, en deze maakte het geroutineerd af. Het was ook nu helaas: het machteloze Urk. Nu naar Deto en Balk. Pas over twee weken.

  reageer
 • Hendrik Brands

   

  Eventuele degradatie kan funest zijn. Met tweede divisie op komst, degradeer je als team zijnde twee keer (zesde niveau vanaf 2016) Ben ervan overtuigd dat Urk via nacompetitie erin blijft, maar het zit Urk niet mee zeg...

  reageer
 • in de rogge

   

  Bah, waarom werkt zo'n DVS'33 nou niet mee aan de droon van Urk. Was zo'n mooi plan, jammer.

  reageer
 • Sjaak

   

  Succes Urk

  reageer
 • Piet de Jong

   

  het is beter dat Urk een stapje terug doet. Je kan niet iedere wedstrijd voluit 90 minuten vechtvoetbal spelen. Met de eigen jongens een beetje meedraaien in de 1e klasse is beter voor ze. De jongens die beter kunnen voetballen krijgen toch wel een kans bij een hoofdklasse of topklasse ploeg. Is de jeugdopleiding toch niet voor niets. Succes van piet de jong

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Succes Urk. Kan gebeuren tegen DVS, in de nacompetitie moet het met jullie inzet vast lukken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert