Mountainbikeroute geopend op IJsselmeerdijk

LELYSTAD
Op de dijk bij strand Houtribhoek in Lelystad is zaterdag een mountainbikeparcours geopend. Het is een van de winnende plannen van het project 'Een dijk van een idee'. Dat is een wedstrijd uitgeschreven door de provincie om dijken aantrekkelijker te maken.

De initiatiefnemers Marijn Teernstra en Tim Smit willen mountainbiken in Nederland uitdagender maken. Volgens hen is mountainbiken in het vlakke Nederland zoals skiën in de woestijn.

Het is de bedoeling om het kleine parcours over de dijk de komende jaren verder uit te breiden.

reacties (12)

 • Lonneke

   

  Jeetje wat een negativiteit hier! Jammer en niet nodig. De meeste mtber (net al alle andere mensen die allemaal hun eigen activiteiten en plekken hebben om dat te doen) gedragen zich gewoon normaal op de routes en daarbuiten. Gister was een leuk evenement waar je wat meer te weten kon komen over fietsen, de fietssport, de fietsvereniging enzz.. Parcourtje op de dijk zag er leuk uit. Jong en oud maakte een ritje over het baantje. De sfeer was leuk en gezellig.

  reageer
 • Joke

   

  Kan de dijk dit wel verdragen, immers, loslopende honden bedreigen de dijk, dus onze veiligheid.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Tjonge, jonge, wat een onverdraagzaamheid weer. :-( Of het nou ATB (AllTerrainBike) of MTB (MountainBike) heet, wat doet dat er toe? Of we nou fietsen, wandelen, zeilen, surfen, schaatsen, skaten, hardlopen, golfen, balsporten, whatever. Sinds wanneer heeft verdraagzaamheid en een beetje gezond verstand deze wereld verlaten? Jammer hoor, al die liters azijn die weer vergoten worden... ;-) Beter sporten op de ATB/MTB dan azijnpissend boven het keyboard.

  reageer
 • Antje

   

  Als ze dan maar uit de gewone parken wegblijven. Je ben je leven niet zeker.

  reageer
 • Joop

   

  Heb je wel door dat je de enige bent die reageert? Het zou wel eens kunnen dat je wel een heel kleine minderheid bent....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Als Nederland te plat ik voor je mountainbike, dan moet je eens goed over de vertaling van dat woord nadenken. En dan verhuisde naar Limburg of nog beter de grens over. Ik zou niet weten waarom dat mij geld moet kosten aan infrastructuur, en waarom andere water recreatie (wandelen, fietsen etc) daar last van moet hebben.

  reageer
 • Jeroen

   

  jochie toch, wat een drama! Als jengoed had gekeken kon ke er makkelijk langs. Is er een keer een evenement is er gelijk weer iemand die wat te mekkeren heeft. Enig idee hoeveel mensen van buitenbde stad dit gaat aantrekken? Als aanvulling op de bestaande MTB route? Goed voor de stad en voor de middenstand. Jammer dat jij uit je wekelijkse stramien wordt getrokken maar dit is niet onterecht de winnaar van de wedstrijd

  reageer
 • John

   

  Jammer dat deze persoon zich niet in kan leven in plezier van anderen. Probeer het eens. Leven wordt stuk leuker.

  reageer
 • Hans

   

  nonsens, er was een derde van de parkeerplaats afgezet. En zelfs daar mocht je door! De dijk was helemaal vrij.

  reageer
 • Mtb

   

  Anders pak je de volgende keer je mountainbike en kom je lekker meefietsen!

  reageer
 • Matthijs

   

  och toch! Wees niet bang Leendert, vandaag was er een event om dit MTB parcours. Volgende week kan je weer lekker je gang gaan.... Ik moedig dit soort initiatieven alleen maar aan, hoe meer MTB tracks hoe beter! ;-)

  reageer
 • Leendert

   

  Leuk voor hun maar niet voor mij. Was vanmorgen bezig met mijn wekelijkse fietsrondje die langs het IJsselmeer voerde en plots ter hoogte van de eerste jachthaven komende vanaf de Ketelbrug allemaal hekken waardoor ik niet verder kon. Bleek dus afgezet te zijn voor de mountainbikers. Werd gedwongen via de ingang van de jachthaven een andere route te kiezen en kwam daar voor slagbomen te staan. Rare toestand dat dat zomaar kan. Ik hoop niet dat dit zo blijft want is toch wel raar vind ik.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert