Hakim Ziyech kiest voor Oranje

DRONTEN • Di 26 mei 2015 | 17:44 • Dinsdag 26 mei 2015 | 17:44
Voetballer Hakim Ziyech uit Dronten heeft dinsdag besloten om voor het Nederlands elftal uit te komen. De speler van FC Twente had ook kunnen kiezen om voor het nationale elftal van Marokko te gaan spelen.

Ziyech wilde de komende weken eigenlijk vakantie vieren in Amerika. Hij besloot die trip te annuleren, omdat Guus Hiddink hem opnam in de voorselectie van Oranje. Dinsdag trainde Ziyech voor het eerst mee in Hoenderloo. Met een groep van 14 spelers bereidt Oranje zich voor op de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten van 5 juni en het belangrijke EK kwalificatieduel tegen Letland van 12 juni.

Ziyech: “Dat ik nu hier ben, betekent dat ik ervoor heb gekozen om voor Nederland te gaan voetballen. Het klopt dat ik ook door Marokko ben gevraagd. Het was een heel moeilijke keuze. Maar ik wil graag WK's en EK's spelen. En die mogelijkheid is bij Nederland nu eenmaal iets groter.''



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel