KNSB: komend seizoen geen NK's Leisure World

DRONTEN
Komend schaatsseizoen worden er geen nationale kampioenschappen verreden in Leisure World in Dronten. Dat laat de KNSB weten.

Leisure World wil de temperatuur in de schaatshal verhogen omdat die te laag is voor het rijden van nationale toptijden. Zelfs als dit voor komend seizoen klaar is, zal de KNSB niet voor deze hal kiezen omdat de schaatskalender voor 1 juli af moet zijn.

De gesprekken voor de wedstrijden zijn al zo goed als afgerond. Voor de aanpassing van het klimaatbeheersingssysteem is 430.000 euro nodig. Leisure World heeft daarom een subsidie aangevraagd bij de gemeente. Die gaat daarover donderdag in gesprek met de provincie.

reacties (7)

 • le

   

  Het heeft inderdaad een moeilijke eigenaar. Zonde van her geld om het aan te passen. Het is al duur genoeg

  reageer
 • Snotneus

   

  Kan iemand mij ook vertellen waarom het Leisure punt van de agenda is gehaald afgelopen woensdagavond in de raadsvergadering van de gemeente? Werd de grond te heet onder de voeten......

  reageer
 • schaatsfan

   

  Wel jammer dat u zich niet goed geinformeerd heeft en daardoor niet goed op de hoogt bent. Want naast de (eventuele) EK, WK en twee worldcups krijgt Thialf ook twee NK's, dus dan blijft er al niet veel over! Ik neem aan dat de club waarop u doelt de STGDronten is? Het bestuur van die club heeft indertijd niets anders gedaan dan opkomen voor de belangen van haar leden en dat met instemming van een grote meerderheid van haar leden. Het bestuur van toen is inmiddels al jaren vervangen door een ander bestuur die met een frisse blik op de toekomst weer contact met de ijsbaan heeft gezocht maar helaas nog steeds nul op rekest krijgt! U ziet mensen om u heen "trainen" maar een echte training in groepsverband met trainer mag alleen op de daarvoor opengestelde trainingsuren en terecht want anders zou de veiligheid van het publiek in het geding kunnen komen! Daar wordt deze trainingsgroep op geweigerd. Dus volgende keer als u reageert eerst beter informeren.

  reageer
 • Janet

   

  De KNSB heeft inderdaad een contract voor 4 jaar met Thialf voor de grote wedstrijden. Dit zijn EK/WK en World Cup wedstrijden. Zo wordt het NK sprint al een paar jaar gereden in Groningen, is het NK Marathon ook in Dronten geweest en heb je ook nog diverse NK wedstrijden voor de Jeugd etc. Wanneer het klimaat op orde komt zal er derhalve eerst een NK Jeugd of NK Sprint komen, voor een EK/WK is alleen Thialf geschikt en dat zal zo blijven. Maar wanneer we een NK Sprint in Dronten zouden krijgen zouden we het al heel goed doen. Vergeet niet dat we in Dronten het meeste ijs van Nederland hebben. Flevonice is een prima baan voor de Marathon en Leisure World is een prima baan voor de jeugd en sprinters. Daarnaast wordt er niemand op de baan geweigerd, ik train elke week en zie naast de vaste clubs heel veel clubs op de vrije uren uit de rest van Nederland, er is alleen 1 club die het voor zichzelf verpest heeft, misschien moeten die leden eens goed naar hun voorzitters etc. met een besmet verleden kijken en die de deur wijzen... wellicht is er dan weer meer mogelijk... Maarja de clubleden zeggen liever wat een ander fout doet zonder dat de leden bekijken of hun eigen bestuur wellicht niet het probleem is geworden voor hun toekomst... of ze moeten natuurlijk gewoon een eigen ijsbaan beginnen...

  reageer
 • Schaatsfan

   

  Goed bezig??? Baan is niet goed, klimaat is niet goed, lastige eigenaar, schaatsgroepen die nog steeds geweigerd worden, geen cent naar deze private onderneming! Trouwens KNSB heeft afgelopen week voor vier jaar contract gesloten met Thialf voor alle " grote" wedstrijden. Waarom zouden wij als burgers trouwens de " toppers" in de watten moeten leggen? Gewoon borstrokje aan trekken en anders lekker naar een andere baan gaan! Grote wedstrijden blijven toch in Thialf en daar horen ze!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jordy

   

  Goed bezig ? Vertel gaat grootonk met pensioen ?

  reageer
 • Sjors

   

  erg jammer ze zijn goed bezig daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert