G-inline-skaters klaar voor Special Olympics VS

ALMERE • Za 20 juni 2015 | 12:58 • Zaterdag 20 juni 2015 | 12:58
Drie G-inline skaters van de Almeerse Schaatsvereniging mogen meedoen aan de Special Olympics World Games. Barbara Groen, Ricardo Smidt en Ilyasse Sadik uit Almere zullen eind juli Nederland vertegenwoordigen bij het evenement in Los Angeles. Het Nederlands inline-skatingteam wordt gecompleteerd door Sarah Oud uit Medemblik.

Zaterdag werd op de skeelerbaan van de Almeerse Schaatsvereniging een nationale wedstrijd gehouden. Het was voor Groen, Smidt en Sadik de laatste serieuze test voordat wordt afgereisd naar de VS. De inline-skaters gaan bij deze World Games met 110 andere sporters de strijd aan voor het goud, zilver of brons.

Aan de wereldspelen voor sporters met een verstandelijke beperking doen in totaal zevenduizend deelnemers mee. President Barack Obama van de Verenigde Staten is eregast. Hij zal de sporters uit 170 landen welkom heten. Het evenement wordt gehouden van 25 juli tot en met 2 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel