Maaike Smit test triatlon voor gehandicapten

EMMELOORD
Oud-paralympisch sporter Maaike Smit uit Emmeloord is enthousiast over de plannen van Triathlon Noordoostpolder om een wedstrijd voor gehandicapten te houden. De organisatie van het evenement wil volgend jaar een triatlon voor mensen met een beperking houden.

Smit doet tijdens de editie op zondag 30 augustus tussen de valide triatleten mee om het parcours te testen.

Kerst Beuckens van de organisatie zegt dat het om een proef gaat en dat er na afloop wordt gekeken of er in 2016 daadwerkelijk een serieuze triatlon voor gehandicapten kan worden gehouden.

reacties (1)

  • Irene Wentink

     

    Geweldig dat jullie Maaike Smit haar voorbereidingen voor de triatlon op een leuke manier verslaan. Een ding wil ik graag opmerken. Handicap komt uit het Engels en de vertaling in het woordenboek van dit woord is"met je cap in je hand bedelen omdat je niet in je eigen bestaan kan voorzien". Als ook rolstoeler heb ik een bloedhekel aan dit woord maar is helaas niet uit de Nederlandse samenleving te bannen, door het woord gehandicapten te benoemen worden we weer in een hok geplaatst met allee vooroordelen er bij!. Als jullie dit woord dan wel gebruiken spreek dan alsjeblief over MENSEN met een handicap, want we zijn toch allemaal mensen toch! Met vriendelijke groeten ( als Maaike hoort dat ik dit heb gemaild moet ze vast hard lachen, het is nu eenmaal mijn stokpaardje en ik blijf reageren wanneer ik waar dan ook het rot woord lees?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert