Tim Visser mee met Schotten naar WK

ZEEWOLDE
Rugbyer Tim Visser mag met Schotland mee naar het WK. De oud-Zeewoldenaar is door de Schotse bondscoach geselecteerd voor de eindstrijd in Engeland.

Visser kwam sinds 2009 uit voor het Schotse Edinburgh en speelt komend seizoen voor de Harlequins in Londen. In het rugby bestaat de regel dat een speler die drie jaar in een land woont, voor dat land mag spelen, mits hij niet al voor een ander land heeft gespeeld. Visser heeft nog nooit voor Nederland gespeeld.

De oud-inwoner van Zeewolde vertelde in NOS Langs de Lijn dat hij als Schot het veld opkomt en het volkslied meezingt: "Als je de kans krijgt om voor een mooi land als Schotland te spelen, moet je die kans met beide handen grijpen. Je moet dan meedoen met de rugbytraditie van Schotland."

reacties (1)

  • Zuid Afrikaan

     

    Mooi voor Visser dat hij mee mag gaan. Hij is een weergaloze aanvaller maar hij komt verdedigend echt veel te kort. Ik hoop dat zijn mindere verdedigende kwaliteiten hem geen basisplek gaat kosten. In ieder geval zou het mooi zijn als hij tegen Zuid Afrika kan spelen. Mijn geboorteland tegen iemand uit mijn huidige land....

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert