Almere City FC wil sportieve crisis bezweren

ALMERE
De spelers van Almere City FC hebben volop vertrouwen dat hun ploeg snel een einde maakt aan de sportieve malaise. De Almeerders zijn hekkensluiter in de Jupiler League met slechts 2 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.

Afgelopen vrijdag leed City de derde nederlaag op rij. FC Eindhoven was in Brabant met 3-2 te sterk voor de formatie van trainer Maarten Stekelenburg. De spelers zijn ervan overtuigd dat de thuiswedstrijd tegen MVV vrijdag in winst omgezet wordt.

Alleen in het seizoen 2005-2006 beleefden de Almeerders een slechtere competitiestart. In dat seizoen vergaarde de club pas na 5 wedstrijden het eerste punt.

reacties (2)

 • Willem

   

  Allemaal leuk en aardig maar als het de spelers aan motivatie ontbreekt kan je alles nog zo goed geregeld hebben maar ze verliezen toch. Ik denk dat ze daar beter naar kunnen kijken.

  reageer
 • Almeerse Voetbalvolger

   

  Misschien deze trainer maar wat geld meegeven en een ervaren oefenmeester aanstellen? Deze Stekelenburg heeft bij zijn vorige klussen als hoofdtrainer gefaald en begint op diezelfde voet bij Almere City. Genoeg goede en ervaren hoofdtrainers die beschikbaar waren voor deze klus, maar het Ajax-kliekje wat daar zit moet natuurlijk weer voor een (onervaren) Ajax-trainer gaan. Maar goed, de input van mensen die wel het probleem zien wordt natuurlijk met een korrel zout genomen bij deze club die in 10 jaar tijd maar 1 uitschieter heeft gehad en weinig tot geen progressie toont op alle vlakken. De heer Van der Pool zou bijvoorbeeld de zaken op het commerciële vlak allang in orde moeten hebben, maar er zijn nog altijd niet genoeg sponsoren gevonden om aan het eind van het seizoen financieel niet onder de nullijn te eindigen. Maar deze meneer mag zich nu wel algemeen manager van de club noemen, waarom eigenlijk? Qua supportersschare is er ook nog steeds weinig progressie geboekt in de afgelopen jaren. Op het vlak van talentontwikkeling heeft men alles door Ajax weg laten kapen en blijft dit zo doorgaan zolang er mensen met een sterke band met Ajax in de organisatie blijven zitten. Enige waar de club wel van geleerd heeft is om met meerjarige contracten aan de slag te gaan voor de echt goede spelers. Voorheen liepen al deze spelers zo de deur uit, nu hebben de grotere talenten en beste spelers gelukkig een doorlopend contract. Iets met 'door schade en schande wijzer geworden'? Maar als we dan gaan kijken naar spelers die zijn weggestuurd door de club, velen van hen kwamen bij grotere club op een hoger niveau terecht. Blijft toch opvallend, niet goed genoeg voor Almere City, maar wel voor pak em beet NEC, Cambuur en andere grotere BVO's en soms zelfs goed genoeg om international (Conneh) te worden? Anyways, de club wordt geleid door mensen die een te sterke band met een andere BVO hebben, geen verstand van voetbal hebben of louter de verkeerde keuzes maken. Was getekend, Een volger van het Almeerse voetbal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert