Almere City verder in toernooi KNVB-beker

ALMERE • Di 22 september 2015 | 19:31 • Dinsdag 22 september 2015 | 19:31
Almere City FC is door naar de derde ronde in het toernooi om de KNVB-beker. De Almeerders wonnen dinsdagavond met 0-3 van topklasser EVV uit Echt.

Al in de derde minuut krijgt Almere City FC een grote kans; Paul Quasten raakt de lat. Hij speelt op de positie van Waalkens, die gepasseerd is en op de bank zit. In de 15de minuut lijkt EVV-spits Emil Miljkovic de 1-0 binnen te koppen na een vrije trap, maar Etemadi kan de bal met een katachtige reflex uit het doel houden.

Het eerste doelpunt valt in de 25ste minuut. Ricardo Kip benut een strafschop na een handsbal. Daarmee zoeken de twee ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft krijgt EVV een paar kansen. In de 50ste minuut schiet EVV-speler Meerburg een bal in de handschoenen van Etemadi. Vijf minuten later slaat Etemadi een makkelijke vangbal zomaar in de voeten van Michele Meerburg, die net naast schiet.

Almere City herstelt zich in de 70ste minuut. Paul Quasten gaat de zestien meter in vanaf rechts, stuit op de keeper en Sven Braken mag de 0-2 binnentikken. De 0-3 valt in de 88ste minuut. Een vrije trap van invaller Mamedov kan door de keeper niet onder controle worden gebracht en Boldewijn kan van dichtbij de 0-3 binnentikken.