Vijfde nederlaag op rij voor Almere City FC

ALMERE
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Volendam verloren.  Aan de Dijk was de thuisploeg met 3-1 veel te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidden de Noord Hollanders al met 3-0. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de ploeg van coach Maarten Stekelenburg. FC Volendam wint door de ruime zege de eerste periodetitel in de Jupiler League.

FC Volendam was in de eerste helft vanaf de eerste minuut heer en meester in eigen huis. City speelde zeer slap en FC Volendam spits Bert Steltenpool mocht een loepzuivere hattrick aantekenen na drie keer zeer matig verdedigen aan Almeerse zijde.

In tweede helft gaf FC Volendam geen gas meer en kwam Almere City FC een kwartier voor tijd terug tot 3-1 via Enzio Boldewijn.  Almere blijft hekkensluiter.

Opstelling Almere City FC:  

Etemadi, Burgzorg, Metalsi, Ramsteijn, Salasiwa, Rosario, Kip (Ahannach), Waalkens (Tadmine), Boldewijn, Braken (Mamedov) en Van Amersfoort 

reacties (15)

 • Bilal S.

   

  Het is echt te triest voor woorden hoe dit Almere City speelt en geen haan die ernaar kraait binnen de eigen organisatie. Niemand die zich achter zijn hoofd krabt over waarom posities niet dubbel bezet zijn en je dus niet optimaal kunt wisselen. Niemand die zich afvraagt waarom de trainer steevast blijft vasthouden aan 4-3-3 terwijl met deze selectie en in deze situatie een 5-3-2 veel logischer zou zijn, om verdedigend meer zekerheid in te bouwen en je met een creatiever middenveld kunt spelen (kijk naar Oranje onder Louis van Gaal). Niemand die zich afvraagt waarom Rosario (2e jaars A-junior) zo vaak wordt ingespeeld op het middenveld, terwijl hij niet de kwaliteit/ervaring heeft om het spel op te bouwen. Niemand die ziet dat Burgzorg en Ramsteijn momenteel niet voldoen? Niemand binnen de organisatie die inziet dat wij momenteel creativiteit op het middenveld te kort komen door het opstellen van Rosario ten koste van Ahannach (die tegenwoordig gewoon kopduels wint)? Is iedereen binnen de organisatie blind ofzo? En dan mensen die er wat van zeggen neerzetten als een stel idioten? De club zou zich moeten schamen! Afgelopen week zegt trainer Maarten nog tegen dit medium (OF): "Volendam scoort vaak uit spelhervattingen!" Nou nee, 19 van de 21 goals (op dat moment) kwamen uit open spelsituaties, maar 2 kwamen er uit een spelhervatting. Kennelijk heeft Almere City geen Team&Match-scout. Waar kan ik solliciteren? Maar beter nog zou zijn om dit seizoen als verloren te beschouwen, een nieuwe trainer aan te stellen en hem de ruimte te geven om te bouwen aan een team voor de komende seizoenen. Overbrug het jaar maar met Gert Kruys, die is nog beschikbaar en heeft ervaring met dit soort situaties.

  reageer
 • Ik let goed op!

   

  Treffend. Mooie analyse man!

 • Jond

   

  Maarten én Arie eruit!!! Het liefst nog voor a.s. maandag!! (en de Pooltjes passen ook nog wel in dezelfde auto...)

  reageer
 • Patrick

   

  Wordt het niet eens tijd voor een andere trainer!!!!!!!!!

  reageer
 • ron

   

  gelukkig hebben we de fotos nog

  reageer
 • Jan Willem

   

  Het is heel simpel: Als je als verdediger continu in de fout gaat, dan bedoel ik centraal verdediger (Ramsteijn) dan moet je op de bank en niet in de basis starten. Hierdoor gaat het veel fout. Je moet zwakke schakel eruit halen. Dit zei gisteravond analist van Fox Sports, Jan van der Halst precies hetzelfde ook al. Verder zit het redelijk goed en zit er meer in de groep, zij kunnen het wel, maar eerst achterin nodige reparatie/vervanging. Tja, wat trainer betreft: Geen ervaring en durft blijkbaar geen beslissing(en) nemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  het is wachten op het persbericht dat Maarten S. ontslagen is als trainer van Almere City F.C.

  reageer
 • Jolanda

   

  Ik heb geen verstand van voetbal maar ik ga nog liever naar een potje sjoelen kijken! Sponsors stop met deze flauwekul en investeer het in de echte samenleving! U krijgt er veel meer voldoening voor terug!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  22 man die achter een bal rennen. Wat nutteloos .... En minstens 11 man die ook nog min of meer gemeentelijk gesubsidieerd constant verliezen. Sluiten die handel en die mensen maar echte werk geven : gemeentelijke grond/ruimte onderhouden.

  reageer
 • Kees

   

  Trekken aan een dood paard, en maar blijven trekken tot Mei 2016

  reageer
 • John

   

  Tien, tien, tien......kom op Almere, whahaha

  reageer
 • Jan

   

  Hoe lang gaan ze nog met die Stekelenburg door? Fred Grim presteerde met deze groep, enkele mutaties daar gelaten, vele malen beter...Wees niet Blind bestuur...

  reageer
 • steef

   

  Is niet helemaal dezelfde groep maar goed .

 • ronald

   

  Haha omdat ze gewonnen hebben van amateurs is meteen de ban gebroken ,haha Tuurlijk

  reageer
 • Beo

   

  Live in Volendam. Almere city fc gaat er helemaal voor...

  reageer
 • roel

   

  met alle respect, maar denk dat dit het slechtste seizoen ooit word.

  reageer
 • Karel

   

  Haha. Kansloos. Degratie volgt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert