Kenneth Vermeer opgeroepen voor Oranje

ALMERE
Bondscoach Danny Blind heeft Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer uit Almere opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dinsdag speelt Oranje in de ArenA in Amsterdam de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië voor deelname aan het Europees Kampioenschap. Ondanks de winst van 1-2 tegen Kazachstan zaterdag is Oranje afhankelijk van de resultaten van andere landen.

Blind heeft te maken een lange lijst van afwezigen, waaronder doelman Tim Krul die in de slotfase van het duel met Kazachstan uitviel met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Krul begon zaterdag in de basis omdat eerste keus Jasper Cillessen tijdens de warming-up een rugblessure opliep. De schade lijkt mee te vallen bij de keeper van Ajax. Mogelijk kan Cillessen dinsdag tegen Tsjechië weer onder de lat staan. Derde doelman Jeroen Zoet maakte in Astana zijn debuut in Oranje als vervanger van Krul.

Eind augustus nog werd Vermeer voor de selectie gepasseerd door bondscoach Danny Blind. Het is dus alles behalve zeker of de Almeerder dinsdag als doelman in actie komt.

reacties (4)

 • Kevin

   

  Kenneth is in ieder geval een goede keus, uit de rest. Met Zoet op de goal, gaan we zeker verliezen. Hopen dat Cillisen keept, anders Kenneth, deze is vele malen beter als Zoet.

  reageer
 • Lelystad

   

  Volgens mij spelen we tegen Tsjechië dinsdag. Anders was het wel heel makkelijk om Turkije punten te laten verliezen.

  reageer
 • Mickeal L

   

  Ze spelen dinsdag tegen Tsjechië en niet tegen Turkije

  reageer
 • Kan net zo goed thuis blijven het hele elftal, Tsjechië heeft verloren dus helaas wij blijven (verdiend) thuis. En in wonderen geloof ik niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert