Almere City verspeelt voorsprong tegen Jong Ajax

ALMERE • Ma 19 oktober 2015 | 16:59 • Maandag 19 oktober 2015 | 16:59
De voetballers van Almere City FC hebben op bezoek bij Jong Ajax een 0-2 voorsprong weggeven. De eindstand was 2-2. Op sportpark de Toekomst in Amsterdam scoorde Almere City voor rust via Pablo Rosario. Niet veel later was het Django Warmerdam die de Almeerders een handje hielp met een eigen doelpunt.

In de tweede helft kon Almere de voorsprong niet vasthouden. Dertien minuten na de rust kwam Jong Ajax via een doelpunt van Mike van der Hoorn terug in de wedstrijd. Niet veel later veroorzaakte Abdel Metalsi een strafschop door in het eigen strafschopgebied een overtreding te maken op Daley Sinkgraven. Sam Hendriks benutte de penalty en zorgde daarmee voor de 2-2 eindstand.
In de slotfase moest Jong Ajax nog wel met tien man verder na een rode kaart voor Elton Acolatse.

Door het gelijkspel deelt Almere City nu de laatste plaats in de Jupiler League met RKC Waalwijk. Beide ploegen hebben nu zes punten uit negen gespeelde duels.