City FC kansloos onderuit in bekertoernooi

ALMERE
Almere City FC is dinsdagavond kansloos uitgeschakeld in de derde ronde van het toernooi om de KNVB beker.

FC Den Bosch was in Almere met 0-3 te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidden de gasten al met 0-1. Furhgill Zeldenrust, Denis Pozder, Malcolm Esajas tekenden voor de Brabantse treffers.

Tijdens de wedstrijd schreeuwde een deel van het Almeerse publiek om het vertrek van trainer Maarten Stekelenburg.

Wedstrijdverloop: 

2e min: Onmiddellijk gevaar voor de goal van Almere City FC: FC Den Bosch krijgt een corner en Khalid Tadmine kopt de bal bijna in eigen goal. 

6e min: GOAL: FC Den Bosch slaat snel toe en scoort via Zeldenrust de vroege openingstreffer na een steekpass van Belterman: 0-1 

12e min: Almere City FC duikt op voor de goal van FC Den Bosch maar schoten van Oost en Tadmine worden geblokt ten koste van een corner.

18e min: Almere City komt heel goed weg: Slivka mag vanaf rechts opkomen, maar zijn inzet gaat net voorlangs.

20e min: Goed ingestudeerde vrije trap van FC Den Bosch, maar Belterman komt net niet tot scoren.

21e min: Weer een grote kans voor de gasten na een slippertje van Nieuwpoort: Smeekes zijn zijn inzet gekeerd door Etemadi ten koste van een corner.   

33e min: Frustratie alom bij Almere City: harde woordenwisseling tussen aanvoerder Jason Oost en trainer Maarten Stekelenburg waar iedereen op de tribune getuige van is. 

40e min: Schot van FC Den Bosch speler Slivka verdwijnt in het zijnet. 

Het is rust: Almere City FC speelt een waardeloze 1e helft. 

50e min: Kopbal van Jason Oost verdwijnt op het dak van het do schittel.  

54e min: Schot Norair Mamedov gaat hard naast.  

55e min: GOAL FC Den Bosch komt via een prachtige stift van invaller Denis Pozder op 0-2 

60e min: Na een fraaie voetbeweging speelt Ahannach zich vrij, maar vervolgens schiet hij hoog over.  

66e min: Schot FC Den Bosch speler Zeldenrust kan worden gekeerd door Etemadi. 

80e min: Boldewijn kopt van dichtbij naast en laat een grote kans liggen om de Almeerders terug in de wedstrijd te brengen. 

90e min: Invaller Esajas scoort ook nog de 0-3 voor FC Den Bosch 


Opstelling: Almere City FC:
Etemadi, Burgzorg (Rosario), Metalsi, Nieuwpoort (Ramsteijn), Quasten, Salasiwa, Oost (Kip), Ahannach, Mamedov, Boldewijn, Tadmine 

reacties (12)

 • Ruud

   

  Erwin heeft toch wel een punt, al jaren loop ik op de velden in ALMERE, elk weekend bij Sporting. Jaloezie kan het zeker niet zijn, want er is bij Sporting niets om jaloers op te zijn. Het is meer een veredeld opvanghuis voor spelers en begeleiding die het bij andere clubs niet gered hebben of weggestuurd zijn. Ook Voetbalcity brengt totaal geen kwaliteit mee, en is een commercieel iets, geld is de drijfveer, want wat staan er voor trainers voor de groep. Juist ROC leerlingen zonder enige ervaring, dat wel in de folder vermeld staat. ( onder professionele begeleiding) Erwin uit zich niet negatief , maar komt met feiten. Dat de waarheid hard is en niet leuk is om te horen, Tsjaa Belangrijkste is dat de spelers veel plezier beleven aan het spelletje, maar kom niet met kwaliteit en professioneel,

  reageer
 • Sporting

   

  Jaloezie is een vaak de drijfveer om je negatief te uiten over een ander.

  reageer
 • Erwin

   

  Samenwerkingsverband ? Jeugdspelers een kans geven ? Uitwisseling van kennis onder trainers ? Denk eerder dat AS'80 hoopt op een zak geld om de openstaande factuur van de kantine te kunnen betalen. Wat denken de amateurs te leren / profiteren op voetbaltechnisch gebied. ALMERE City heeft al jaren achtereen geprobeerd om samen te werken met clubs uit ALMERE, tevergeefs, omdat ze niets te bieden hebben. Clubs als sc Buitenboys werken met echte clubs samen, in dit geval Heerenveen. En zoals Sjors schrijft, zolang er een aantal likkers en meelopers rond blijven lopen bij ALMERE City, zal het nooit iets worden. Bij de amateurtrainer, Sporting ALMERE is het nog erger gesteld. Daar heeft de hoofdtrainer zijn eigen, zogenaamde voetbalschool naar binnen gebracht, Voetbalcity. Een commercieel gedrocht zonder enig kwaliteit. De trainingen worden gegeven door ongediplomeerde scholieren, terwijl de hoofdtrainer zijn bankrekening loopt te spekken. Leuk voor de jongste jeugd,waarvan de ouders denken, Johan Cruyff, in huis te hebben, weggegooid geld. Hoe is het mogelijk dat er in een stad met zoveel talent, op een zo erbarmelijk niveau wordt gespeeld. Heel eenvoudig, de kwaliteit van de opleiders schiet tekort. Commercie gaat voor kwaliteit.

  reageer
 • antifan

   

  ZO, dit "feestje" is ook weer afgelopen, op naar de degradatie, zodat ze in de divisie kunnen spelen, waar ze thuis horen en dat is NIET in de huidige klasse.

  reageer
 • Sjors

   

  Vandaar de samenwerking met AS'80, misschien kunnen ze nog iets leren van deze 4e klasse vereniging. ALMERE City totaal verkeerd begonnen in ALMERE, met een misplaatste arrogantie werden jeugdspelers weggetrokken bij de andere Almeerse clubs door de vd pooltjes ed. Na jaren gesteund te zijn door Bambergen , blijkt dat geld ook niet alles bepaald. Er lopen alleen maar mensen rond die het mooi vinden om een jas met een logo te dragen, en te kunnen vertellen dat ze bij ALMERE City horen. Maar waar hoor je dan bij ? Juist, je hoort bij niets en wordt overal uitgelachen. Bij AJAX zijn ze nog steeds dolgelukkig dat Stekelenburg weg is. Bij AFC juichen ze ook nog steeds. Maar het zou ALMERE City sieren om niet alleen de trainer te ontslaan, maar ook eens te kijken naar het functioneren van, vd Eijden, vd pooltjes, en de rest van het circus. Het blijft op dit moment trekken aan een dood paard.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Degradatie zal volgen. Stoppen met dat geld weggooien. Almere heeft al een betaald voetbal club. De naam is Ajax.

  reageer
 • Jan Willem

   

  Helaas ik was tot gisterenavond vrijwel optimistisch. Nu begin ik ook sterk te twijfelen over het vervolg. Ik weet het echt niet meer. Eigenlijk ben ik helemaal mee eens met reactie hierboven van DiBo1960

  reageer
 • DiBo1960

   

  Vol goede moed naar het stadion met in het achterhoofd de bekerwedstrijd tegen ADO van vorig jaar. Wat toch de ommekeer was naar beter voetbal. Maar helaas vanaf de aftrap al bijna 0-1 voor Den Bosch. Toen was meteen duidelijk dat er geen TEAM stond die met elkaar een goede prestatie wilde neerzetten. Beschamend zo weinig strijd geen duel werd gewonnen, terwijl een bekerwedstrijd vaak vol passie en strijd gespeeld wordt. Je kreeg bijna de indruk dat het de spelers niets kon schelen wat het resultaat zou worden. Niemand die er een keer de beuk ingooide om een reactie uit te lokken. De indruk bestond dat sommige spelers al verder vooruit kijken vrijdag nog zo'n (wan)prestatie en het is gebeurd met de trainer. Deze man blijkt niet in staat er een hechte groep van te maken en het zinkende schip te redden. Weer een aantal vreemde wissels. Maar dan? Een ervaren trainer als hier al geld voor is (afkoopsom Grim) of Marco Heering met Michel Kreek het seizoen af laten maken met de (jonge) jongens die wel willen. Het woord is aan A.v.E. of vertrekt die gelijk met de trainer? Doorgaan zoals nu en het is over en sluiten.

  reageer
 • Rutger

   

  Die club is op sterven na dood. Wat een armetierige prestaties. Kap ermee en val die paar honderd toeschouwers niet meer lastig met deze parodie op voetbal.

  reageer
 • A.

   

  Kansloos omschrijft deze wedstrijd nog niet eens.. man man man wat een drama

  reageer
 • Kokkie

   

  City kampioen!

  reageer
 • Jond

   

  Drama!! Het is wachten op de dag dat Maarten S. vertrekt. Dat is misschien voor iedereen het beste!! En ook Arie moest maar eens wat anders gaan zoeken of lekker met pensioen gaan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert