Fietsers blij met nieuwe ATB-route

DRONTEN
In Dronten is dit weekend een nieuwe ATB-route geopend. Een groep van 40 mountainbikers nam zaterdag de 20 kilometer lange baan in gebruik. Het parcours is aangelegd op initiatief van de gemeente Dronten, Staatsbosbeheer, de Schaats- en Trainings Groep Dronten en Wielervereniging IJsselstreek.

De nieuwe route, die zigzag door het Roggebotzandbos gaat, viel bij de mountainbikers bijzonder goed in de smaak. Het parcours is volgens de mountainbikers geschikt voor zowel geoefende als minder ervaren fietsers.

Het parcours werd in gebruik genomen met een wedstrijd die werd gedomineerd door de familie Timmerman uit Dronten. Jurgen Timmerman kwam als eerste over de finish, zijn vader eindigde op de tweede plaats.

reacties (7)

 • Pipo

   

  Vroeger geen fietspaden ,moesten fietspaden komen.Nu fietspaden,gaat men er weer naast rijden, Rare jongens ,die fietsers.

  reageer
 • Gijs

   

  Wat een kul en onzin lees ik nu. Al 25 jaar rijden er gemiddeld ongeveer 40 à 50 mountainbikers uit Kampen en Dronten wekelijks door het Roggebottsebos en zand en zondags een groep van ongeveer 10. Nog nooit problemen gehad met wie dan ook en nu er een parcours ligt heeft men in één keer last van schreeuwende en racende MTBers. Wat een onzin. Paardenhouders en hondenhouders praat a.u.b verstandig. Als het parcours er was neergelegd en men had er verder geen aandacht geschonken en was er gewoon op gaan fietsen dan had ook niemand er last van gehad.

  reageer
 • Ikke

   

  Ik heb een hekel aan blaffende honden in t bos en al helemaal loslopende honden. Dus wat is nu t probleem??

  reageer
 • Leon

   

  Wat jammer dat er direct zo negatief gereageerd wordt. Het is een hele leuke en afwisselende route, lastige stukken horen daar ook bij, de uitdaging is om daar goed doorheen te komen. Vandaag heb ik de route nog eens gereden en het was goed om te zien dat er veel mensen het parcours ook aan het rijden waren. En Pipo, door dit parcours zullen atb-res niet zoveel op andere paden komen, boswachters zullen daarop toezien. Jij kunt dan rustig je honden uitlaten in het overige, overgrote deel, van het bos. Voor ieder wat wils toch?

  reageer
 • Massi

   

  Ik ga hem binnenkort zeker even rijden. Eindelijk een route dichtbij. Mensen die zeuren over onverharde/mulle stukken, pakken maar het fietspad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pipo

   

  Ben er niet blij mee en mijn honden helemaal niet! Weg rust,weg stiltegebied.Ga maar een andere bos zoeken, zonder schreeuwerig ATB_volk.

  reageer
 • jkees

   

  Heb hem gereden . Veel racebaan stukjes de aangelegde hobbels en bobbels zijn zeer mul en niet te rijden .Veel stukken gaan dwars Door wandelgebieden .Ben benieuwd Waneer de eerste ongelukken gebeuren en klachten binnengekomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert