Almere City FC verliest nipt bij Sparta: 3-2

ALMERE • Vr 6 november 2015 | 16:21 • Vrijdag 6 november 2015 | 16:21
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de Jupiler League Sparta verloren. Op het Kasteel werd het 3-2 voor de thuisploeg. Bij rust leidden de Rotterdammers al met 2-0.

In de eerste helft gaven de Almeerders de goals makkelijk weg: Rechtsback Burgzorg schoof de bal na een half uur spelen zomaar in de schoenen van Roland Bergkamp, die dankbaar de 1-0 aantekende. Twee minuten later kwam Sparta op 2-0 door een eigen goal van Boldewijn.

In de tweede helft herpakte City zich en kwam het via Mamedov terug in de wedstrijd: 2-1. Bergkamp maakte vervolgens 12 minuten voor tijd de 3-1 en zo leek de wedstrijd beslist. In de slotfase werd het toch nog even spannend nadat invaller Jason Oost in de 88e minuut onverwacht de 3-2 maakte. De Almeerders kregen vervolgens nog een kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Boldewijn ging over.

Door de nederlaag zakt Almere City FC naar de 18e plek van de Jupiler League. Volgende week is er vanwege interland voetbal geen programma in de Jupiler League. Almere City FC speelt daarom komende donderdag in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd op sportcomplex De Toekomst is besloten.