Sportbedrijf houdt vast aan huurverhoging AV Spirit

LELYSTAD
Het Sportbedrijf Lelystad houdt vast aan een huurverhoging van 31 procent voor atletiekvereniging Spirit. De verhoging komt neer op 2500 euro aan extra huurkosten per jaar.

De atletiekvereniging vindt de huurverhoging fors en vreest voor haar voortbestaan. Volgens het bestuur moet de verhoging worden doorberekend aan de 450 leden.

Lelystad wil het gebruik van sportaccommodaties in de stad meer kostendekkend maken. De tariefsverhogingen voor de ruim 80 sportverenigingen samen moet jaarlijks 75.000 euro extra opbrengen. Het Sportbedrijf Lelystad voert het sportbeleid namens de gemeente uit.

reacties (6)

 • Sjaak

   

  Effe rekenen 2500:12 en dan delen door 450 is toch 0,47 per maand per lid. Dat dit het nieuws haal😭

  reageer
 • Jeroen

   

  Dr.jake, dus als jij door het niet sporten eerder ziek thuis komt te zitten dan hoef ik dat niet via de ziektekosten te betalen en jouw pensioendeel mag ik terughalen uit Den Haag ??? Denk eerst eens na over hoe onze maatschappij in elkaar zit alvorens je met zo'n kortzichtige opmerking komt.

  reageer
 • Piet

   

  Kom op zeg. Nog geen 5 euro per lid inleggen als dat niet kan stop dan met die club. Zeurkousen

  reageer
 • Rinus

   

  Dat is dus ongeveer 5 euro per lid per jaar, oftewel 40 cent per maand. Wat een gezeur.

  reageer
 • KC

   

  Als je deze verhoging doorvoert dan moet je als verhuurder er ook voorzorgen dat er weer wedstrijden kunnen gehouden op een door de bond goedgekeurde accomodatie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Triest, alles over de rug van de burger! Waar is de gemeente met al haar idealen ten aanzien van vitaliteit, sport en saamhorigheid waar sportvereningingen toe bijdragen?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Nee andersom ! Triest dat de normale burger dexe sporters moet subsidiëren. Die kunnen best die 5€,- per lid per maand extra betalen als ze ook zulke dure loopschoenen kunnen betalen. Ik als niet-sporter vind dit meer het normale: de gebruiker betaald ! En niet de belastingbetaler.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert