SV Urk - Flevo Boys 0-0; zware blessure Dunnink

URK
De Flevolandse derby in de Hoofdklasse C tussen SV Urk en Flevo Boys is zaterdagmiddag geeindigd in een 0-0 gelijkspel. Het duel werd overschaduwd door een zware blessure van SV Urk verdediger Bennie Dunnink na een onschuldig duel met William de Boer.

Wedstrijdverloop:

5e min: SV Urk aanvoerder Cees de Boer ontsnapt aan een rode kaart na een harde charge op Paul Bergtop. Hij krijgt wel een gele kaart

6e min: Eerste kans van de wedstrijd is voor Flevo Boys. Aanvoerder Arjen Postma mag aanleggen, maar doelman Koffeman brengt redding ten koste van een corner.

7e min: Uit die corner kopt linksback Paul Bergtop over

15e min: Gele kaart voor William de Boer, de geboren en getogen Urker in dienst van Flevo Boys. Hij gaat hard door op zijn voormalig teamgenoot Bennie Dunnink.

18e min: Eerste mogelijkheid voor de thuisploeg: Teun Hakvoort kopt naast de goal van Flevo Boys, na een corner van Marinus Snoek.

21e min: Het is een harde wedstrijd: Flevo Boys verdediger Arjen Bergsma moet behandeld worden, nadat hij de elleboog van Teun Hakvoort in zijn gezicht heeft gekregen.

Het is rust na een saaie eerste helft.

46e min: We zijn begonnen aan de 2e helft

52e min: Gele kaart voor Flevo Boys speler Wesley de Klein na een overtreding op Bennie Dunnink.

56e min: Grote kans SV Urk. Jan van Slooten mag van dichtbij aanleggen, maar Flevo Boys doelman Rosink komt goed uit en brengt redding.

61e min: Wat een kans voor Flevo Boys: doelman Cornelis Koffeman levert de bal zomaar in bij Jarno van der Wal, maar hij schiet jammerlijk naast via verdediger Gert Jan Nagel.

65e min: VRESELIJK: SV Urk verdediger Bennie Dunnink verlaat zwaar geblesseerd het veld na een onschuldig duel met William de Boer.

Wedstrijd ligt nu al 15 minuten stil

Spelers komen weer het veld op: Siemen Lindeboom vervangt Bennie Dunnink.

70e min: Vrije trap voor SV Urk: de inzet van Hessel Snoek gaat rakelings naast de goal van Flevo Boys

71e min: Flevo Boys aanvaller Aran Nijboer stift de bal over het doel van Cornelis Koffeman.
79e min: Gele kaart voor Gert Jan nagel na een overtreding op Jarno van der Wal.

80e min: Vrije trap van Flevo Boys aanvoerder Arjen Postma gaat net naast

85e min: Gele kaart Flevo Boys Paul Bergtop nadat hij aan het shirt van Hessel Snoek trok.
86e min: SV Urk raakt de lat. Na een vrije trap van Cees de Boer kopt Riekelt Jan Brands op de dwarsligger.

88e min: De voorzet van William de Boer raakt de hand van Siemen Lindeboom in het strafschopgebied, maar de scheids geeft een hoekschop

EINDE wedstrijd: 0-0


reacties (30)

 • gjr

   

  Waarom zou je niet trots kunnen zijn op de vereniging FB?

  reageer
 • Jaap

   

  Dom commentaar Geert. Praat de beledigingen goed van de zich supporters noemende personen. Het woord schandalig is nog zacht uitgedrukt. Hebben jullie ooit ook zo geschreeuwd tegen Steven Korf en Lucas Hoekman. Het advies: laat je niet meer zien op de velden en: Laat sportiviteit een begrip zijn.

  reageer
 • Geert

   

  En de PIP deed zeker niks tegenover zijn oude ploeggenoten? was de 1e speler die terecht geel kreeg en had geluk aan de scheidsrechter anders had hij 10 minuten later zomaar zijn 2e moeten krijgen, want die overtreding was ook zeker geel waard. En supporters richten hun vizier nu eenmaal op overlopers, daar moet je tegen kunnen anders moet je op dammen gaan.

  reageer
 • berend

   

  Was van beide kanten slecht. Was niets op het middenveld, was nu van beide kanten lange bal.Waren alleen de dode spelmomenten wat een beetje sensatie opleverde. Balen dat we geen drie punten hebben,nu kunnen we de periodetitel wel vergeten. Dat gezeik over die moest een kaart en die een rode,scheidsrechter was niets mis mee,matenajerij is het. Op het veld een kerel wezen,en derde helft samen biertje pakken

  reageer
 • Jbielud

   

  Waar blijft de grote fantast frenky met z'n adres? Hij wil mee naar zee en over een paar uur is het zover.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Het is gewoon waar je trots op wilt zijn, op een club met eigen jongens uit eigen opleiding of op geld van je sponsors.

  reageer
 • Jaap

   

  Urk verdiend in alle opzichten de rode kaart, zowel het publiek met zijn iedere keer weer beledigende opmerking aan het adres van ras-Urker William de Boer en het elftal, dat nooit heeft geprobeerd om er een echte wedstrijd van te maken. Er werd puur op de man gespeeld en men had zich blijkbaar voorgenomen om William de Boer het spelen te beletten door alle middelen in de strijd te gooien die voorhanden waren. En dat is gelukt. De falende scheidsrechter stond er bij en keek er naar. Jammer want velen hadden uitgekeken naar een sprankelende streekderby in de sfeer van cup-voetbal. Maar dat is ons hierdoor ontnomen. Dat dit voetbal dan ook nog een punt oplevert is dan ook zeer onterecht en onverdiend.

  reageer
 • Sjaak

   

  Pfffffffff daar gaan we weer, met jullie Calimero gedrag, maar zij zijn groot en ik is klein. Maar wij hebben alleen maar eigen jongens en daarom zijn wij veeeel beter, dan jullie met spelers van buitenaf. Ik wens Benny heel veel sterkte met zijn herstel en de pro Urk"supporters" met hun Calimero gedrag.

  reageer
 • VreemdeUrker

   

  Sta steeds weer versteld van de ongenuanceerde emoties van vooral anti-Urk"supporters". Voorlopig heeft een elftal met allemaal eigen jongens de wind helaas nog tegen. Na de winterstop zal het karakter van Urk zegevieren. En Emmeloord.... geniet van jullie gestolen Urkers. Alleen met vreemden lukt het waarschijnlijk niet. Benny...... sterkte

  reageer
 • Geert

   

  En de PIP deed zeker niks tegenover zijn oude ploeggenoten? was volgens mij de 1e die geel ophaalde en had geluk aan de coulance van de scheidsrechter anders had hij 10 minuten later zomaar zijn 2e kunnen krijgen, want die overtreding was ook zeker geel waard. Volgens mij, en de samenvatting laat dat ook zien, hebben beide ploegen enkele goede kansen gehad en was Urk het dichtstbij een doelpunt met die vrije kopbal op de dwarsligger. Maar dat is allemaal bijzaak. Bennie, je bent een pure Urker bikkel, dus sterkte en we hopen een snel herstel. En Urk heeft maar 1 doel, 4 ploegen onder zich te houden en ondanks alle tegenslag zit dat er gelukkig nog steeds in.

  reageer
 • Koos34

   

  Als trouwe FB supporter moest ik gisteren wel slikken wat betreft de blessure van dunnik. Er waren gisteren geen winnaars. Hopelijk komt deze jongen weer te voetballen. Wat betreft het voetbal: laten we maar naar de volgende speelronde kijken.

  reageer
 • jan

   

  ach zoveel hoofden zoveel meningen !! Urk heeft kansen gehad op de overwinning flevo boys ook dus terechte uitslag en hou jullie verder niet met randzaken bezig met verder hele betogen . Laat het voetbal centraal staan

  reageer
 • Sjaak

   

  Aldus een zure Urker- supporter die nog steeds gefrustreerd is dat William de Boer naar Flevoboys gekomen is. Je hebt zeker door de regen veel met je rug naar het veld gestaan als je vindt dat Urk de beste kansen heeft gehad er was er maar 1 die wilde voetballen en dat was Flevoboys en zij hebben ook de beste kansen gehad. De Urker spelers waren alleen maar bezig om de PiP te zoeken en hem een blessure of een kaart te bezorgen en natuurlijk zullen wij als Flevolanders hopen dat Dunnink snel weer de oude is, maar ik ben benieuwd of de heilige Urkers het omgekeerd ook zouden doen, als ik de supporters zo beluisterd heb zeker niet, wat een stelletje onfatsoenen zeg , ze willen met een aantal een man van 70 in elkaar slaan omdat deze een andere mening heeft, ohhhh ja waar zijn dan de stewards, die staan 50 meter verder op tegen het hek een beetje te lachen. Maar goed al met al heeft Flevoboys 2 punten verloren en mag Urk hopen dat ze ds nacompetitie kunnen ontlopen met dit elftal.

  reageer
 • urk

   

  De teleurstelling over heerst. Vervelende dag zo voor onze beste speler. Seizoen zit er op voor hem.....ja dat gun je niemand. ...laten we hopen op een voorspoedig herstel...we sluiten 2015 wel teleur gesteld af zo.urk moet nog vol aan de bak.sterkte onze bennie

  reageer
 • Frenky

   

  Urk speelde erg slecht, en bunnink had beter moeten uitkijken.

  reageer
 • Knielus

   

  Groot gelijk. Zonder ook maar wat te weten of lezen waar het eigenlijk over gaat domme reacties plaatsen. Zal mij benieuwen of ie ook zo'n held is om z'n adres ff te geven. Hij wil graag een reis met een urker kotter mee om uit te slapen schreef ie van de week . Hij kan gratis met ons mee en wordt afgezet op een prachtige boei voor het stortemelk . Eens lekker een weekje slapen op een boei zou m goed doen.

  reageer
 • kees

   

  Vond hem altijd een Edgar Davids een fighter. Maar is stukken minder als vorig jaar tja kees had ook wel rood kunnen krijgen. Je moet er zelf als scheidsrechter maar tussen gaan staan... als de grens zegt er was niets,dan ga je daar van uit.(paar x) Succes tegen harkema

  reageer
 • urker supporter

   

  man hou eens op met die flauwe reacties....deze wedstrijd verdiende geen winnaar. flevo boys helemaal niet. futloos elftal...urk knokte voor wat het waard was...En dat is he urker spel....William is in het veld gewoon een vervelende tegenstander...William speelde vandaag tegen vele vrienden van hem. nou die pakt hij net zo aan als iedere tegenstander en urk deed dat met hem ook. In het duel met dunnink was hij onschuldig...ik weet zeker dat hij een lekkere bief bij zijn vriend brengt en laten we hopen als flevolanders dat bennie zn blessure mee valt want het is een positeve jongen wie als het hem gegeven is een goede voetballer is/word...de wedstrijd was niet best.eerste helft was urk iets beter of feller. 2e helft was het van beide kanten gewoon slecht...slechte weersomstandigheden. urk heeft vind ik de beste kansen gehad...flevo boys kreeg ook 2 kansen waarvan 1 eiegnlijk weer een cadeau was van onze keeper wie weer niet goed stond op te letten. ik denk dat beide ploegen tevreden waren met een punt......Maar het voelt als verlies....Niet van flevo boys hoor. Wat ik wel vind is dat dit flevo boys mij erg tegen viel.... vooraf wouden ze topklasse halen nou bij lange niet william is naar flevo boys gekomen om voetballend beter te worden...nou of hij daar echt beter word, ik denk het niet.... Urk daarentegen miste lucas nagel echt op het middenveld..Het is jammer dat urk slechts 13 pnt gepakt heeft het eerste seizoenshelft...dat hadden er 10 meer moeten zijn.Dus we kunnen vol aan de bak in 2016. Ik geloof er want ik vind dat urk beter speelt dan vorig jaar we missen simpelweg een afmaker en die loopt nou net bij fb...Dus pip meld je aan bij ons eigen urk en laat op urk zien dat je een geweldige voetballer bent. Ik vond je vorig jaar beter dan dit jaar bij fb

  reageer
 • De boer

   

  Veel sterkte Bennie...we denken aan je.je bent onze topper

  reageer
 • Jaap

   

  Uitermate zwakke scheidsrechter die zeer inconsequent floot. De zware overtredingen niet zag/wilde zien, die zeker een speler van de thuisclub rood had moeten geven en de bal zeker op de stip had moeten leggen bij die handsbal in de laatste minuut van die Urker verdediger. Maar ook hier wilde de goede man het niet zien, stond er nota bene voor een keer eens bovenop.

  reageer
 • Urk

   

  William was hele tijd al bezig om hem te blesseren kijk wedstrijd verslag maar met 2 benen in komen Dan ga je echt Niet voor de bal lozer eerste klas is het Bennie sterkte vriend

  reageer
 • Supporter

   

  Dunnink. Veel sterkte wn van harte beterschap. Topper!

  reageer
 • Sjaak

   

  Dan had jullie aanvoerder al na 10 minuten met rood MOETEN inrukken, belachelijke overtreding op een dorpsgenoot.

  reageer
 • Tja

   

  De pip had voor rust al twee keer geel moeten krijgen. Helaas moeten we bennie, onze uitblinker missen, sterkte bennie! Het was van beide kanten verder niet hoogdravend.

  reageer
 • kees

   

  Ja balen,maar dit kan gebeuren,hopen dat het weer goedkomt met je been. Niet veel kansen van beide kanten. Veelal lange bal wat maar niet aankwam,en vrije man werd maar niet gevonden. Als teun als doorkopper dient...hoort er wel een mannetje achter hem te staan...kansloos Terechte puntendeling

  reageer
 • Urker Jan

   

  Als de scheidsrechter consequent had gehandeld had de PIP de rust niet gehaald met tenminste 2 x geel, dus rood. Maar waar hebben we het over? Misschien is het wel einde carrière voor de al dit hele seizoen absolute uitblinker in de Urker ploeg: onze Bennie. Veel sterke en hopelijk een voorspoedig herstel.

  reageer
 • Jaap

   

  Hé Frenky, het valt regelmatig op dat je te vaak naar een andere wedstrijd kijkt, of je hebt je bril niet op of je hebt er totaal geen kaas van gegeten, want Flevo-Boys was op alle fronten beter. Konden het geluk niet afdwingen.

  reageer
 • Sjaak

   

  Flevoboys de hele wedstrijd de betere ploeg, hadden verdiend te winnen. Scheidsrechter de allerslechtste op het veld, wat een warrige fluiter, veel kaarten overbodig als hij consquent had gefloten vanaf het begin.

  reageer
 • Bo

   

  Flevoboys had moeten winnen.

  reageer
 • frenky

   

  Urk was een stuk beter! Namens mij Beterschap bennie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert