SV Reaal voelt niets voor fusie met ASV Dronten

DRONTEN • Do 17 december 2015 | 10:41 • Donderdag 17 december 2015 | 10:41
Voetbalvereniging SV Reaal ziet voorlopig geen reden om met ASV Dronten te praten over een fusie of overname. Dit zegt voorzitter Jan Pieter Stoop van SV Reaal.

Woensdag gaf voorzitter André Aasman van ASV Dronten aan te willen praten over een fusie, omdat hij zich zorgen maakt over de toekomst van het amateurvoetbal in Dronten. De clubs zouden hoge kosten hebben en steeds minder vrijwilligers. Dronten sluit het jaar negatief af, maar de voorzitter wil niet zeggen hoe groot het tekort is.

Volgens Stoop heeft SV Reaal geen problemen. Zijn club heeft onlangs een 'voorzichtig positieve jaarrekening' gepresenteerd en er zijn nieuwe vrijwilligers bijgekomen. Van een fusie kan daarom geen sprake zijn, aldus Stoop. Daarnaast zijn de cultuurverschillen tussen de twee voetbalclubs groot. Wel zegt Stoop dat de deur altijd open staat voor een gesprek over samenwerking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel