Koen Henkes snelste Flevolander bij Kerstloop

DRONTEN
Koen Henkes is zaterdagmiddag als snelste Flevolander gefinisht op de halve marathon van de Kerstloop in Dronten. De Zeewoldenaar was verwikkeld in een hevige strijd met Lelystedeling Gayri Hawery die als tweede Flevolander over de streep kwam. De wedstrijd werd gewonnen door de Marokkaan Hamid El Mouaziz.

Bij de dames ging Kim Dillen uit Eindhoven als winnares over de finish. Zij was naar Dronten gekomen om op het snelle parcours een EK-limiet te lopen. Dat deed zij met een tijd van 1 uur 12 minuten en 50 seconden.

Aan de Kerstloop deden in totaal ruim 1900 hardlopers mee. Zij konden, behalve uit de halve marathon, kiezen uit de één, de vijf en de tien kilometer.

reacties (5)

 • LaLoupe

   

  Ben benieuwd of je dat red op een normale fiets zonder trapondersteuning. Bijna 20 km/u fietsen met tegenwind. Ik geef het je te doen.

  reageer
 • Bas

   

  Als toeschouwer heb ik genoten van de Kerstloop. Maar ik snap er niks van wat de toegevoegde waarde is van de ingehuurde toplopers. Het werd pas leuk voor de toeschouwers toen die deelnemers al een poosje waren gepasseerd. Organisatie ga eens goed evalueren.

  reageer
 • Bram

   

  De tijden van de heren staan niet in het artike, even aanvullen.

  reageer
 • Trudy

   

  Wat een uitslovers, zeker weer om op te scheppen op Fakebook. Pak gewoon de fiets, dat gaat sneller en beter voor je gezondheid!

  reageer
 • Jeroen

   

  En bij de dames was Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord met 1:28,48 de snelste Flevolander. #nootaanderedactie #damestellenookmee

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert