Crowdfundingsactie voor Kevin van Essen

ALMERE
Woensdag is een crowdfundingsactie gestart voor de Almeerse profvoetballer Kevin van Essen. De speler van Telstar werd deze week door de KNVB voor 2 jaar geschorst, nadat hij dit voorjaar werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide. Dat is een stof om dopinggebruik te maskeren.

"Wij zijn er van overtuigd dat dit geen bewuste keuze is geweest van Kevin en daarom willen wij hem financieel steunen om tegen deze uitspraak in beroep te gaan", schrijven de initiatiefnemers op hun donatiepagina: "Help Kevin van Essen". Ook is er een Facebook-pagina in het leven geroepen om de voetballer te ondersteunen. Deze pagina kreeg binnen 24 uur zo'n 900 likes.

De furosemide is volgens Van Essen mogelijk door vervuilde vitaminetabletten in zijn bloed terecht gekomen. Deze verklaring was voor de tuchtcommissie geen reden om tot een ander oordeel te komen. Door geld in te zamelen hopen de initiatiefnemers dat Van Essen alsnog in hoger beroep zal gaan tegen zijn straf. Om dat te kunnen is 10.000 euro nodig.reacties (8)

 • Krek

   

  Als hijzelf vindt dat ie onschuldig is zorgt hij zelf wrl voor 10.000 euro. Er zijn ook wel goedkope advocaten.

  reageer
 • Lekker positief

   

  En waarom maakt zijn club dan geen bezwaar en helpt hem in deze situatie? Als ze in hem geloven is 10.000 zo bij elkaar of is er meer aan de hand?

  reageer
 • Bert

   

  Waardeloos idee,¨wie zijn kont brandt, moet op de blaren zitten¨ Ze doen nu net of ze bij die commissie achterlijk zijn. Laat hem maar lekker gaan sjoelen of wedstrijdniveau!!!

  reageer
 • Snorretje

   

  Een speler die niet in de hoofdklasse speelt verdiend vaak modaal of iets meer. Die vullen niet hun zakken met tonnen...

  reageer
 • Vin

   

  Wat voor profvoetballer is als hij financiële steun nodig heeft van 10.000eu. ..of heeft hij ook financiële vergissingen gemaakt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Hij weet wat hij wel en niet kan nemen dus geen onzin wees een kerel en geef het toe

  reageer
 • jo jo

   

  Vervuilde vitaminetabletten?? Die sporters verzinnen ook van alles hè.. Er riep er ook ooit eens één die vervuild vlees had gegeten en beticht werd van doping gebruik. Straks komt er nog eentje die vermoed dat het aan het eten van z'n schoonmoeder heeft gelegen...

  reageer
 • Rutger

   

  Wat een onzin. Vals spelen en dat ook nog financieel belonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert