Voetballer Van Essen ontkent dopinggebruik

ALMERE
Profvoetballer Kevin van Essen uit Almere ontkent doping te hebben gebruikt. De oud-speler van Telstar claimt de stof furosemide te hebben binnengekregen via vitaminepillen die hij had gekocht in een supermarkt.

Van Essen is eind december voor twee jaar geschorst wegens doping. De Almeerder werd positief bevonden op furosemide, een stof die op de lijst van verboden middelen staat en vaak wordt toegepast om het gebruik van doping te maskeren.

"Ik ben wel boos geweest dat ik het niet bij de dokter heb laten checken, maar ik kan er niets aan doen", aldus Van Essen. Herman Ram, directeur van de dopingautoriteit, zegt dat er nog nooit een dopingzaak voorgekomen is waar vitaminepillen vervuild zijn met furosemide.

reacties (3)

 • Willem Moermans

   

  Dit zijn mensen die de sport kapot maken, ik hoop dat hij zijn lesje leert. Er is over 2 jaar vast een plekje voor meneer van Essen bij as80 zaterdag 2.

  reageer
 • Joop

   

  Als je als PROFvoetballer zelf gaat rommelen met vitaminepillen uit de supermarkt, kan het PROF er direct af hoor....

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Hallo v Essen! Ik heb verder niets met de voetbalsport, dat is voor mij, als kijker, al decennia lang voorbij. Wat ik wel heb is een gruwelijke afkeer van doping gebruik in welke sport dan ook! Ik wil nog steeds vasthouden aan het principe, dat iemand pas dán schuldig is, indien het onomstotelijk vaststaat. Een ding echter vraag ik me toch wel af; Waarschijnlijk heb jij, of jouw eventuele advocaat er zelf al aan gedacht, maar kon er aan de hand van die zelfde partij “supplementen” geen definitief bewijs worden verkregen, of via, de etikettering? Los van alles, zit ook jij toevallig slecht, in een nu al jaren durende lange periode van dopinggebruik in de sport (algemeen) maar elk individu ontkent tot het uiterst, tot dat de spreekwoordelijke aap uit de mouw komt. Ik vind het zeker niet leuk voor een jonge knul als jij, dat je minimaal een slachtoffer van omstandigheden bent. Maar over het algemeen, maken mensen veel keuze ’s en dat gaat niet altijd bij iedereen goed, maar (en dat is weer algemeen bedoeld) consequent zijn is daar meestal géén logisch gevolg van. Doping, is jammer voor welke vorm van sport dan ook! JC.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert