VVV Venlo vernedert Almere City FC : 4-0

ALMERE • Vr 15 januari 2016 | 16:00 • Vrijdag 15 januari 2016 | 16:00
Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van 2016 kansloos verloren. In Limburg ging de ploeg met 4-0 onderuit tegen VVV Venlo. Het was de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Jack de Gier, die debuteerde als hoofdcoach in het betaald voetbal.

De Almeerders keken na 25 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan. VVV kwam al vroeg op voorsprong door Torino Hunte na een blunder van doelman Agil Etemadi.  VVV spits Ralf Seuntjens scoorde vervolgens een officiele hattrick door de 2-0, 3-0 en 4-0 voor zijn rekening te nemen. De 3-0 en 4-0 scoorde hij uit twee discutabele strafschoppen. Scheidsrechter Bax gaf verdediger Kai Ramsteijn ook nog eens een rode bij de eerste penalty, waardoor Almere nog 70 minuten met 10 moest spelen.

Doordat RKC met 2-1 won van Telstar is Almere City FC nu alleen hekkensluiter in de Jupiler League. Volgende week speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Telstar.

Opstelling: Almere City FC:
Etemadi, Brent, Ramsteijn, Nieuwpoort, Quasten, Salasiwa, Pablo Rosario, Oost (Ahannach), Boldewijn, Van Amersfoort, Waalkens (Metalsi)

Geel: Brent, Salasiwa en Pablo Rosario
Rood: Ramsteijn