Wories en Brenet winnaars sportverkiezingen

ALMERE
Voetballer Joshua Brenet van PSV en Kunstschaatster Niki Wories zijn woensdagavond bij de Sportverkiezingen Almere gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar. De damesploeg van De Almeerse Hockey Club werd gekozen als beste sportploeg en badmintonster Amy Tan van BV Almere pakte de titel beste sporttalent.

Brenet werd in 2015 met PSV kampioen van de eredivisie. Wories heeft haar uitverkiezing te danken aan haar Nederlandse titel en haar deelname aan het WK.

De hockeydames kregen de titel omdat ze zijn gepromoveerd naar de overgangsklasse. Dit is het op één na hoogste hockeyniveau in Nederland.
De 14-jarige badmintonster Amy Tan werd gekroond tot beste sporttalent omdat ze nu al uitkomt bij de senioren en in haar leeftijdsklasse behoort tot de beste speelsters van Nederland.reacties (12)

 • Jaap.

   

  Het is helemaal niet normaal dat een teamsporter, die kan en mag presteren door zijn teamgenoten individuele sportman of sportvrouw kan en gaat worden. Is dat nou armoede of spelen er andere factoren een rol ?

  reageer
 • Mark Oving

   

  Inderdaad weer een mooie avond met hele mooie winnaars. Voor al de genomineerde is het al een prijs om genomineerd te zijn. Er zal altijd discussie zijn over de winnaars. Maar de sporters onderling, hebben daar minder moeite mee. Het is altijd appels en peren vergelijken. De sporter zal er, betaald of onbetaald, niet minder hard van trainer en er alles aan doen om het beste van zichzelf te laten zien. Ook gunnen zij elkaar deze mooie prijs. Op naar een mooi sportjaar 2016. Ps. Wat mooi dat g-sporten zo goed mogelijk is in Almere. 👍

  reageer
 • Individue

   

  Het is heel normal dat een teamsporter gekozen wordt, hoewel ook ik het daar principieel niet mee eens bent. (Maduro is ook al is gekozen). Als sportman van het jaar moet je welheel bijzondere prestatie leveren als je in een teamsport zit (wat ik nu niet bepaald bij Brenet kan constateren). Hou het bij individuele sporters op lokaal niveau. De amateurs dus en niet duur betaalde profs. Die moeten gewoon hun werk doen. Wat betreft Niki Worries woont zij tegenwoordig niet in Amerika of Canada om daar te trainen? Als zij niet meer in Almere woont kan zij toch geen kandidaat meer zijn? Hoewel ik het haar van harte gun hoor. Wie weet hoe dit zit?

  reageer
 • Jaap

   

  Ook hier weer een teamsporter als sportman. Onbegrijpelijk. Zijn er geen individuele sporters die prestaties leveren ?

  reageer
 • Brownies&downieS

   

  Inderdaad erg jammer dat niets over de prijs beperkt sporten is vermeld. Ricardo kwam vanochtend heel enthousiast naar het werk en was er van overtuigd dat hij nu in de krant stond. Maar helaas....jammer Omroep Flevoland! En gemiste kans om te laten zien dat dat ook deze mensen er gewoon bij hooren!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brownies&downieS

   

  Ook ik sluit ik mij hierbij volledig aan. Onze kanjer Ricardo kam vandaag juist heel enthousiast naar het werk en was er van overtuigd dat hij nu in de krant stond. Maar helaas.....wat een teleurstelling!

  reageer
 • Samdou

   

  En ik ook! Héél jammer dat dat onderdeel nou juist wordt onderbelicht!

  reageer
 • Cynthia

   

  Hier sluit ik mij volledig bij aan. Onbeperkt sport was gisteravond net zo'n groot en mooi onderdeel dan de rest. Jammer dat dit dan wordt vergeten/weggelaten

  reageer
 • Ivar Dirkmaat

   

  Het was weer een mooi evenement, en ik ben blij dat wij als SNS hier weer een positieve bijdrage aan hebben kunnen leveren. Op naar het SNS Sportgala 2016

  reageer
 • Cynthia

   

  Waar is het stukje over de prijs beperkt sport en de foto? Jammer dat daar dan geen aandacht aan wordt gegeven.

  reageer
 • Danny

   

  Waarom wordt de prijs beperkt sport (G-sport) niet genoemd? Beetje jammer van Omroep Flevoland.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik snap niet waarom elk gat/streek/provincie enz. een sportman/-vrouw van het jaar moet kiezen. Zijn de landelijke verkiezingen al niet duur genoeg voor de belastingbetaler.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert