Offringa heeft haat-liefde verhouding met Dakar Rally

CREIL • Za 23 januari 2016 | 20:46 • Zaterdag 23 januari 2016 | 20:46
Kornelis Offringa twijfelt of hij volgend jaar opnieuw meedoet aan de Dakar Rally. De zwaarste rally ter wereld in Zuid Amerika. Hij is deze week moe maar voldaan weer thuisgekomen nadat hij met zijn vrachtauto de rally voor de zesde keer had volbracht.

Offringa vindt het jammer dat tijdens de laatste editie van de monsterrace de etappes door de zandduinen van Peru zijn geschrapt. De organisatie had deze maatregel genomen vanwege verwacht natuurgeweld door El Niño. El Niño is een warme zeestroming die in delen van Zuid-Amerika zorgt voor zware regenval die aardverschuivingen en modderlawines veroorzaken. Als de zandduinen volgend jaar weer worden opgenomen in het parcours is de kans groot dat Offringa opnieuw van de partij is.

De trucker uit Creil heeft de rally in Zuid Amerika meer dan eens vervloekt, maar hij geeft toe dat hij het evenement voor geen goud wil missen. Offringa heeft met zijn vrachtauto ruim negenduizend kilometer afgelegd door Argentinië en Bolivia.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel