Honkbalclub heeft faillissement voorkomen

ALMERE • Do 28 januari 2016 | 20:02 • Donderdag 28 januari 2016 | 20:02
Honkbal- en softbalclub Almere'90 heeft een faillissement van de club voorlopig weten te voorkomen. Dat zegt voorzitter Manfred van Roekel.

Almere'90 is in de financiële problemen gekomen omdat onlangs 70 leden zijn opgestapt. Het zijn vooral meisjes en vrouwen die ontevreden zijn over het selectiebeleid van de club. Daardoor is er zo'n 15.000 euro minder contributie en dreigt de honkbalclub niet meer te kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen. Volgens Van Roekel moet Almere'90 jaarlijks bijna 20.000 euro aflossen op een lening.

De overgebleven leden hebben nu ingestemd met een éénmalige bijdrage van 50 euro. Dat levert volgens de voorzitter 10.000 euro op. Om ook op lange termijn aan de verplichtingen te kunnen blijven voldoen, wil Van Roekel betere afspraken maken met de schuldeisers. De honkbalclub wil via clinics op scholen proberen meer jongeren te interesseren om lid te worden.

Deel artikel

reacties (11)

 • Clubhart

    Do 11 februari 2016 Donderdag 11 februari 2016

  Volgens mij was het beste dat Almere'90 kon overkomen dat een grote groep gelukszoekers de club heeft verlaten. Mensen die alleen in het belang van zichzelf of hun kinderen denken en die als ze hun zin niet krijgen de coaches van vriendjespolitiek betichten. Een stel opruiers en stemmingmakers die stelselmatig de sfeer aan de kant van het veld probeerden te verzieken. Ben benieuwd bij welke club deze groep sprinkhanen het komende seizoen de softbalvelden weer kaalgevreten achter weet te laten. Wel jammer dat ook een aantal leuke speelsters door deze lieden het plezier in het spelletje is kwijt geraakt. Hopelijk komen die weer terug nu ze zien dat er een trouwe groep enthousiaste leden met een sterk bestuur schoon schip aan het maken zijn en er een omgeving wordt gecreëerd waar je je kind weer met een gerust hart naar toe kunt sturen en waar plezier weer bovenal voorop staat. Het clubhart heeft het bij Almere'90 gelukkig gewonnen van het misplaatste ego!

  reageer
 • softbal fan

    Di 2 februari 2016 Dinsdag 2 februari 2016

  Bravo goed omschreven waar het probleem zit bij A9070

  reageer
 • Insider 2

    Di 2 februari 2016 Dinsdag 2 februari 2016

  Kortom; Een viertal coaches ( welke inmiddels zijn vertrokken bij Almere'90 ) hebben, nadat zij de coach van dames 1 hebben weggetreiterd ( een club-icoon overigens ) van het vlaggenschip dames 1 in de Silver League een modderschip gemaakt, geheel opgeofferd aan het eigen belang.. Het Bestuur is hierop tijdig gewezen, maar durfde geen actie te ondernemen. Resultaat; Degradatie van de Silver league naar de 3e klasse, Minimaal 70 leden weg, een groot aantal vrijwilligers waar de club om draaide afgezwaaid en naar andere verenigingen in de omgeving van Almere, maar ook een behoorlijk aantal sponsoren afgehaakt; Drama, ik zou, als sponsor, geen stuiver meer in in die club steken. Zelfs mijn lege flessen niet. Het Bestuur zou "exit" gesprekken voeren met de vertrokken leden, maar ook daar heeft men zich maar niet aan gewaagd. Als verslaggever of omroep zou ik erg geïnteresseerd zijn in de verhalen, prachtig verhaal over topsport en achterklap in de polder.

  reageer
 • Insider2

    Ma 1 februari 2016 Maandag 1 februari 2016

  Nee hoor, een behoorlijk aantal er van was geselecteerd voor de 1ste teams ( dames 1 en Topjunioren ), maar werd het leven zuur gemaakt door een aantal coaches, nadat de coach van dames 1 was weggetreiterd.

  reageer
 • insider

    Ma 1 februari 2016 Maandag 1 februari 2016

  De situatie van Almere90 is door het bestuur en een aantal coaches over de club afgeroepen Als eigen belang en vriendtjes politiek belangrijker is dan club belang krijg je dat speelsters al tijdens het seizoen vertreken uit het eerste dames team en heeft niets te maken dus met het selectie beleid. Als het bestuur niet wil reageren op verzoeken telefoontjes mails enz en zelfs geen enkele reactie terug willen geven. De nieuwe bestuurs leden zijn schuldig aan de huidige situatie, en hoe lang is het geduld van de schuldeisers die jaar na jaar aan het lijntje worden gehouden met nieuwe afspraken maken. De coaches die er dus mede een puinhoop er van hebben gemaakt hebben samen met hun dochters inmiddels het zinkende schip verlaten. Het kan in Almere(90)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • slow

    Vr 29 januari 2016 Vrijdag 29 januari 2016

  goede actie van het bestuur. en mooi dat de ALV er ook ruimschoots is achter gaan staan. ik zou wel heel graag lid willen worden van de slowpitch. volgens mij een hele leuke sport, dus ik ga me melden!!!!

  reageer
 • Jeroen

    Vr 29 januari 2016 Vrijdag 29 januari 2016

  Piet, er staat toch vanwege selectiebeleid ? het zal er wel op neerkomen dat de dames niet geselecteerd worden voor de hoogste teams. net als zoveel andere sportverenigingen

  reageer
 • Blond

    Do 28 januari 2016 Donderdag 28 januari 2016

  Dat klopt, daar was jij mede verantwoordelijk voor.

  reageer
 • Piet

    Do 28 januari 2016 Donderdag 28 januari 2016

  Waarom wordt er niet doorgevraagd naar se vele vele opzeggingen...

  reageer
 • Marco

    Do 28 januari 2016 Donderdag 28 januari 2016

  Wat wilt u nu precies zeggen? Niet doen? Ik vind het top dat het zo wordt opgepakt. Kijk niet teveel naar negatieve ervaringen en mislukkingen bij soort gelijke dingen, maar juist naar de succes verhalen.

  reageer
 • Jond

    Do 28 januari 2016 Donderdag 28 januari 2016

  Een soortgelijk oplossing is ooit ook bij s.v. Almere gebeurd. Nadat alle leden € 50,00 hadden 'bijgestort' werd het 1e elftal in het nieuw gestoken. Enkele maanden later was de club alsnog failliet!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert