City FC speelt gelijk tegen FC Volendam

ALMERE • Vr 19 februari 2016 | 16:48 • Vrijdag 19 februari 2016 | 16:48
De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond het thuisduel in de Jupiler League tegen FC Volendam met 2-2 gelijkgespeeld. Bij de rust keken de Almeerders nog tegen een 2-1 achterstand aan.

De tegenstander uit Noord-Holland kwam in de 13e minuut op voorsprong door een afstandsschot van Jack Tuijp. Bert Steltenpol tekende zes minuten later voor de tweede treffer van de nummer vijf uit de competitie.
Vlak voor rust kon Ricardo Kip na een splijtende pass van Soufyan Ahannach de aansluitingstreffer scoren.

Na de pauze gingen City op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel vier minuten voor tijd. Pelle van Amersfoort kon binnenkoppen uit een voorzet van Ahannach.

WEDSTRIJDVERLOOP:
5e minuut, een grote kans voor Almere City FC. Salasiwa kan een voorzet vanaf de rechterkant vrij inkoppen, maar hij mikt naast het doel.

13e minuut. 0-1 Volendam. Jack Tuijp mag vanaf 20 meter vrij aanleggen en scoren. Etemadi is kansloos op zijn harde schot in de hoek.

19e minuut. Eerst schiet Van Velzen namens Volendam op de paal. Daarna tikt Bert Steltenpol bij de eerste paal uit een voorzet vanaf de rechterkant de 0-2 binnen voor Volendam.

29e minuut. Van Velzen dolt Kees van Buuren en mag vrij uithalen. Maar hij schiet naast.

31e minuut. Van Velzen mag alleen doorgaan en omspeelt Etemadi. Maar dan mist hij de 100 procent kans: hij schiet de bal in het zijnet van het lege doel.

40e minuut. City doet iets terug. Kip scoort een Almeerse treffer na een splijtende pass van Ahannach.

Ruststand: 1-2.

TWEEDE HELFT:

57e minuut. Ramsteijn kopt bijna in eigen doel. Almere City-goalie Etemadi kan de bal maar net tegenhouden.

71e minuut. Grote kans voor Volendam op een 3e treffer. Elson Hooi heeft een vrije schietkans, maar hij mikt te hoog.

75e minuut. Van Amersfoort komt net tekort om een voorzet vanaf de linkerkant van Salasiwa te verzilveren.

81e minuut. Jack Tuijp kan aannemen draaien en de hoek uitzoeken, maar Etemadi redt.

82e minuut. Jack Tuijp kan nog eens vrij uithalen vanaf de linkerkant. Hij schiet voorlangs.

86e minuut. Van Amersfoort kopt de gelijkmaker binnen na een voorzet van Ahannach.

Blessuretijd. Mamedov lobt de bal over de doelman maar kan net niet binnenwerken.