Voetbalclub BAS wil ook kunstgras

BIDDINGHUIZEN
Voetbalvereniging BAS in Biddinghuizen wil graag een kunstgrasveld. Dat laat voorzitter Huib van Os weten.

De aanleg van kunstgras kost zo'n 380.000 euro, zegt Van Os. Hij heeft de gemeente Dronten aangeboden dat vrijwilligers kunnen helpen, zodat er 80.000 euro bespaard kan worden. Volgens Van Os heeft de gemeente voorlopig geen geld om te investeren in kunstgras in Biddinghuizen. Andere voetbalclubs in de gemeente, zoals asv Dronten en Swift'64, hebben al één of meerdere kunstgrasvelden.

BAS baalt ervan dat er veel trainingen in de winterperiode moesten worden afgelast vanwege de slechte staat van de grasvelden. Ook het hoofdveld is aan vervanging toe, zegt de voorzitter van de voetbalclub.

reacties (4)

 • henk

   

  Whaaaa mama hun hebben dat dat moet ok ook hebben .

  reageer
 • Zeewolde

   

  Bij vv zeewolde betaal je je scheel aan contributie. 25 euro per maand.

  reageer
 • Poeh

   

  Bij Asvdronten lekker 26,80 per maand. Nou ja, als je niet in het eerste speelt dan he!!

 • Willem D

   

  Wat dag je dan van contributie verhogen Of dat het bestuur minder drink op kosten van de klup

  reageer
 • onzin

   

  Als je als vereniging iets wil, moet je het bij je eigen achterban vandaan halen. Of is hier een maatschappelijk belang?

  reageer
 • Henk

   

  Er is uiteraard een maatschappelijk belange, want zo zijn er weer 400 leden die vaker kunnen sporten. Vraag is alleen of het maatschappelijk belang groot genoeg is. Ik denk het niet. Deze voorzitter moet zich achter de oren krabben over de haalbaarheid van zijn plan. Voor een dusdanig kleine club is het haast geen doen. Pas wanneer hij doordeweeks voldoende nevenactiviteiten kan organiseren op zijn kunstgrasveld, is het haalbare kaart. Denk aan buitenschoolse opvang, schoolsport etcetera. Maar dat lijkt me in Biddinghuizen niet echt aan de orde. Van Os kan zich beter eens op de financiën van zijn club richten ipv van alles te willen en roepen. Het enige wat ze in Biddinghuizen moeten willen, is een financieel gezonde verenging.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert