Voetballer Roskam 1,5 jaar geschorst

SWIFTERBANT
Voetballer Tom Roskam van Swift'64 is door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. Roskam kreeg de straf voor een grove overtreding drie weken geleden bij een zaalvoetbalwedstrijd.

Tegenstander Najim Benchikar liep door de overtreding een dubbele beenbreuk op. Roskam kreeg van de voetbalbond te horen dat hij fysiek geweld heeft gebruikt buiten een spelsituatie om.

Roskam beweert dat het wel in een duel om de bal gebeurde en dat er geen sprake is van geweld. Hij gaat met zijn advocaat Keje Molenaar in beroep tegen de straf.

reacties (4)

 • Johan

   

  Deze straf slaat echt nergens op ! Volgens alle spelers was het een duel om de bal en dit soort strijd zie je bij iedere vereniging dagelijks op de training. Bijna altijd gaat het goed en lach je er samen om in de kantine. Deze onbewuste overtreding liep uit op een dubbele beenbreuk, was de schorsing ook gegeven als het slachtoffer een blauwe plek had opgelopen en de week erna weer op het veld stond? Men moet kijken naar de aard van de overtreding en niet de blessure! Wanbeleid van de KNVB! Joey vd Berg van Heerenveen heeft ook weer drie duels schorsing aan de broek terwijl iedereen via de tv beelden ziet dat hij tackeld op de bal en zijn been door de bal omhoog schiet naar het onderbeen van de tegenstandiger!! Dat kan iedereen overkomen. De KNVB moet zich eens wat meer verdiepen in het voetbalspelletje!

  reageer
 • Jan baksteen

   

  Dit gaat helemaal nergens over. Ik hoop dat de KNVB zijn oordeel herziet. Wel triest voor het slachtoffer..

  reageer
 • Zaalvoetballer

   

  Denk dat het hele bestuur hun spullen moet pakken! Gert jan Harpe je kan er niks van!!!

  reageer
 • Ook een zaalvoetballer

   

  Rare beschuldiging richting Gert-Jan Harpe, hij gaat over de competitie, beker, zaal en trainings indeling. Hij is niet van de tuchtcommissie... Tuurlijk is het een beslissing van het bestuur, maar et besluit wordt genomen op basis van rapporten van de scheidsrechter en beide teamleiders.

 • Piet Verdriet

   

  Wat een regelrechte schande is dit! Deze jongen ging er te fel in, ja. Maar van opzet was TOTAAL geen sprake. Een exces, kom eens op he. DROEVIGE BESLISSING! Het bestuur van ASVD Zaal moest zich kapot schamen!

  reageer
 • Gert

   

  Het bestuur van ASVD?? Het gaat om een Swift speler volgens het bericht. En de KNVB gaat over de schorsing. Wat heeft ASVD er mee te maken? Want wellicht is er iets waarover dit bericht niets zegt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert