Aantal Flevolandse sporters met beperking verdubbeld

FLEVOLAND • Do 10 maart 2016 | 13:40 • Donderdag 10 maart 2016 | 13:40
Het aantal Flevolanders met een beperking dat sport beoefent is de afgelopen drie jaar verdubbeld. Het percentage is gestegen van ruim 25 procent in 2012 naar bijna 53 procent in december vorig jaar. Dat blijkt uit het onderzoek Onbeperkt in Beweging van Sportservice Flevoland in opdracht van de provincie. De populairste sporten zijn fitness, voetbal, gymnastiek en zwemmen.

In totaal heeft ruim 4 procent van de Flevolanders een beperking. De meerderheid daarvan is verstandelijk beperkt. Factoren die hen tegenhouden om actief te bewegen zijn onder meer de kosten, gezondheid, tijdstip en het ontbreken van een sportmaatje.

De provincie vindt het belangrijk dat ook deze groep voldoende sport en beweegt. Zo zouden sportverenigingen gehandicaptensport meer moeten integreren. Daarmee kunnen ook de sociale contacten van mensen met een beperking worden vergroot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel