Almere City na spektakel onderuit tegen Go Ahead

ALMERE • Vr 1 april 2016 | 15:17 • Vrijdag 1 april 2016 | 15:17
De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond een dure nederlaag geleden in de strijd om de vierde periodetitel. De formatie van trainer Jack de Gier ging in eigen huis met 3-4 onderuit tegen Go Ahead Eagles. De schade valt mee voor de Almeerders, doordat concurrent Fortuna Sittard er niet in slaagde te winnen van Jong Ajax (1-2). De voorsprong op Fortuna is nog vier punten met nog twee duels te gaan. De andere concurrent, MVV Maastricht, heeft vier punten achterstand en mag nog drie duels spelen.

Almere kende een pikstart, want al na 1 minuut en 44 seconden stond de ploeg op een voorsprong. Ricardo Kip stond op de juiste plaats om de bal binnen te schieten na een voorzet van Soufian Ahannach. De bezoekers trokken daarna het initiatief naar zich toe en liepen uit naar een 1-3 voorsprong, Eerst was het Xandro Schenk die de gelijkmaker binnenschoot. Later scoorden Randy Wolters en voormalig Almere-spits Leon de Kogel. Vlak voor rust kwam City nog wel terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Ricardo Kip. De penalty werd versierd door Paul Quasten. De linksback was mee opgekomen en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald.

Ook in de tweede helft was de ploeg uit Deventer de bovenliggende partij. Het verzuimde om de Almeerders definitief van zich af te schudden. Doelman Agil Etemadi kon zich positief onderscheiden door een penalty van De Kogel te stoppen en inzetten van onder meer Wolters te keren. Almere slaagde er zelf nauwelijks nog in om het vijandelijke doel onder schot te nemen. In de slotfase was het spits Teije ten Den die de Deventaren op een beslissende 2-4 voorsprong schoot. Het werd nog even spannend toen Pablo Rosario de 3-4 binnen kopte, maar dichterbij kwam Almere niet. Daar veranderde de rode kaart van Go Ahead-aanvaller Darren Maatsen (2x geel) in de slotfase niets aan.

Opstellingen:
Almere City FC: Etemadi, Van Buuren, Ramsteijn (86. Oost), Nieuwpoort, Quasten, Ahannach, Salasiwa (78. Vet), Rosario, Kip, Boldewijn, Van Amersfoort

Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Vriends, Schenk, Van der Meer, Nieveld, Duits (63. Lambooij), Maatsen, Wolters (90. Teijsse), De Kogel, Ten Den

Gele kaarten: Ramsteijn, Nieuwpoort, Vet  (Almere City FC), Duits (Go Ahead Eagles)

Rode kaart: 90. Maatsen (Go Ahead Eagles) 2x geel