Flevo Boys strikt Strikwerda van ONS Sneek

EMMELOORD
Voetbalclub Flevo Boys uit Emmeloord heeft zich voor het komende seizoen versterkt met verdediger Roelof Strikwerda.

De 21-jarige speler komt over van ONS Sneek. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Strikwerda voor die club meer dan vijftig wedstrijden in de Topklasse.

De Topklasse is het hoogste niveau bij de amateurs. Flevo Boys speelt één niveau lager, in de Hoofdklasse.

reacties (5)

 • Supporter

   

  De afgunst naar Flevo-Boys druipt eraf. Hopelijk gaat Flevo-Boys in de komende derby iedereen de mond snoeren.

  reageer
 • Johnny

   

  Het Manchester City van dr polder, alleen maar spelers kopen en zelf niets opleiden. Chappo Urk, de enige club met spelers uit het dorp, Flevoboys zal nooit een top club worden.

  reageer
 • Insider

   

  Helemaal mee eens GJR. Inderdaad, Urk doet het met eigen jongens - als enige voetbalclub in een van de kinderrijkste dorpen van Nederland, waar je als scouting apparaat nu al weet dat bv. minimaal 95% van al je D-, E- en F-talentjes over tien of twintig jaar nog steeds op of vlakbij Urk zal wonen. Die situatie laat zich gewoon niet vergelijken met die van andere hoofdklassers uit doorsnee Nederlandse gemeenten anno 2016. Wie dat wel doet, vergelijkt appels met peren en fish met potato – een zinloze bezigheid. Kortom, Urk is onvergelijkbaar en een uitzondering. En dat is prima. Alleen jammer dat enkele mensen op deze site voortdurend die uitzondering tot norm menen te moeten verheffen. Ik wens Flevo Boys en SV Urk het beste toe – en deze site wat minder kortzichtige reacties!

  reageer
 • Rood en wit

   

  Welkom! Hopelijk kunnen we jaren van je genieten.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Die garantie is er in het geheel niet want broodvoetballers vertrekken voor een enkele grijpstuiver meer naar weer een andere club. Totaal geen continuïteit als elk jaar de helft van de selectie op die manier ververst moet worden, dat is nl meer regel dan uitzondering in Topklasse en hoofdklasse, inderdaad m.u.v. Urk en daar blijven we reuze trots op!!

 • Tja

   

  De koopclub heeft weer toegeslagen. Investeer nu eens in eigen jeugd, we hebben het over een amateurclub.

  reageer
 • gjr

   

  Ten eerste, op Urk na trekt iedere club uit de hoofdklasse spelers van buiten aan. Dus zo bijzonder is dat niet. Daarnaast heeft FB veel last van het feit dat talentvolle spelers die te zijner tijd het 1e kunnen halen vertrekken vanwege studie en/of baan in andere delen van het land. De verbondenheid met de plaats Emmeloord is denk ik een stuk minder dan die van een Urker met Urk. Als FB hoofdklasse wil spelen zul je toch een aantal spelers van buiten moeten hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert