Flevo Boys wint polderderby met 2-1

EMMELOORD
De Flevolandse derby in de Hoofdklasse C tussen Flevo Boys en SV Urk is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Emmeloorders. De winnende treffer werd gescoord door William de Boer, de Urker in Emmeloordse dienst.

De Urkers begonnen beter aan het duel. Rechtervleugelverdediger Marinus Snoek opende in de 6e minuut met een bekeken schuiver in de hoek de score. De Emmeloorders kwamen op slag van rust langszij. Aanvoerder Arjen Postma schoot van ruim twintig meter de gelijkmaker in de kruising.

In de tweede helft kreeg William de Boer in de 58e minuut de bal aangespeeld van Wesley de Klein. De Boer passeerde de Urker goalie en schoot de bal beheerst in het lege doel.

reacties (30)

 • Urk supporter

   

  Ik lees in mijn reactie helemaal niets of het wel of niet kan...dus waar jij over sprookjes leest weet ik niet. Ik zeg alleen dat ik het beleid van beide clubs respecteer. En dat spelers op Urk niet betaald krijgen dat weet ik 200% zeker....dat jij dat niet geloofd komt waarschijnlijk voort uit jaloezie. Urk weet al vele jaren op Hoofdklasse en 1e klasse nivo te acteren met 100% eigen spelers. Flevo Boys zou met dit beleid 2e of 3e klasse spelen. Maar nogmaals respect voor hun beleid....Vind het een prima club en zou het jammer vinden als we volgend jaar niet meer tegen mekaar spelen.

  reageer
 • De Efteling

   

  Beste Urk supporter, Geloof jij nog in sprookjes? Natuurlijk, het bestuur van Urk zal zeggen dat ze niet betalen en dat zal ook niet. Maar tot in de lagere klasses wordt er betaald en in de vorm van vergoedingen of spelers worden aan een baantje geholpen. En als er ergens geld zit is het wel op Urk. En op Urk zijn we gelovig maar niet schijnheilig hoor!

  reageer
 • Hans

   

  Dan heb jij je zeker ook aan het hele elftal van Urk geërgerd want die vroegen vanaf minuut 1 om kaarten en zeurden bij elke beslissing van de scheidsrechter en laten we het maar niet hebben over provoceren

  reageer
 • Urk supporter

   

  Het beleid van Urk is om geen spelers te betalen of aan te trekken van buitenaf. Nou dat is dan de keuze van Urk...klaar...Flevo Boys doet het weer op hun manier, al krijg je de indruk dat gezien de spelers die ze voor volgend seizoen hebben vastgelegd, het financieel ook allemaal wat zuiniger aan moet. Maar respecteer het beleid van beide clubs. Over de hele wedstrijd gezien heeft Flevo Boys beter gevoetbald en dus terecht gewonnen. Urk had het eerste half uur meer afstand moeten nemen. Vanaf het moment dat Flevo Boys door kreeg dat ze net zo veel energie in de wedstrijd moesten steken als de Urkers, waren ze de betere ploeg. Urk was na de achterstand te gehavend om aan dit spelbeeld nog wat te veranderen....Een Urk op volle sterkte had het Flevo Boys gister erg moeilijk kunnen maken, maar dit team kwam daarvoor gewoon kwaliteit tekort.... Overigens heb ik mij mateloos geërgerd aan de nr. 8 van Flevo Boys (ik mee Jarno v.d. Wal) Toch een van de betere voetballers, maar stak al zijn energie in zeuren en irriteren.....vragen om kaarten....jammer....respect voor Postma, sportieve gozer, mooie reactie na de tijd en heerlijke goal. Het ga je goed als trainer !

  reageer
 • schaapjes

   

  In de kantine dronken de meesten weer gezellig samen een drankje dus ik denk dat de supporters zich drukker maken over de Pip dan de voetballers zelf. In het veld leveren ze strijd maar na afloop kun je samen even een biertje of een speatjen drinken. En daarin zie je het grote verschil tussen Urk en FB. De Urkers bleven samen nog gezellig na met de staf en de meeste FB spelers zie je niet. Op de ingeleende Urkers na en Wesley die elke thuiswedstrijd nog even blijven. Urk heeft een hecht en gezellig team en uiteindelijk gaat het daar om. Het is AMATEUR voetbal wat je als hobby bedrijft! Dan maar elk jaar knokken. Ik ben ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer met zn allen erin blijven!! Samen sta je sterk. Kijk naar Genemuiden, kijk naar SVZW. Kopen ook massaal van buitenaf in en moeten ook knokken voor de puntjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Heey scheids

   

  Vind het allemaal een hoop gezeur, men gunt elkaar het licht in de ogen niet, als je in Hoofd of de Topklasse mee wil doen zal je toch spelers van buitenaf moete halen, anders ga je het gewoon niet redden, dat bljkt al jaren, en ik begrijp spelers wel die ergens anders willen spelen en dan een paar centen verdienen, of vergoedingen krijgen, laat elkaar gewoon in hun waarde, waar je ook speelt of voor welke club je bent. Ik hoop ook dat Urk er in blijft, het zijn altijd leuke wedstrijden, en horen allebei in de Hoofdklasse.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Urk en 'vreemden'. Jarenlang waren er niet Urker actief in de ploeg. Gewoon gehaald en zelfs wel aan een baan geholpen. Een trouw supporter zei laatst: 'De laatste niet-Urker vertrok en Urk degradeerde'. Dat is niet kritisch, maar realiteit. SV Urk heeft 1.200 leden en kunnen geen volwaardig hoofdklasseteam op de been brengen. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen knokken tegen degradatie. Daarnaast breek er geen jeugd door. Spelers van buitenaf willen graag, en zonder betaling bij Urk spelen, maar moeten wel gevraagd. Het hoofd van de Technische Commissie heeft er liever geen vreemden bij, want Janse uit Marknesse, topscorer van de tweede klasse, moest nota bene in het tweede elftal beginnen en kreeg geen echte kans. Het roer zal om moeten bij SV Urk. Alles moet met eigen mensen en ondertussen glijdt de club sportief af. De gemeenschap Urk is gastvrij, maar dat blijkt niet uit de houding van de leider van de Technische Commissie, die zijn broer blijkbaar liever ziet 'klauwen' in de spits van Urk. En dat terwijl het al maanden op niets uitdraait. Dragende spelers van buitenaf staan klaar om zonder betaling de jonge spelers te sturen binnen de lijnen. Want ook daar hapert het aan. Dat William de Boer een paar zakcenten wil bijklussen in Emmeloord is helemaal niet verkeerd. SV Urk zal ook een premiesysteem moeten opzetten om spelers langer aan de club te binden. De huidige weg die bewandeld wordt is een doodlopende.

  reageer
 • Hans

   

  Wel vreemd dat nu Urk in de problemen komt m.b.t. de nacompetitie er in 1 keer gezegd wordt dat ze het moeilijk zouden krijgen zonder William, wat overigens een hele geschikte kerel is en alleen maar vervelend doet als de Urkers dat ook tegen hem doen. In het begin van het seizoen was het helemaal niet erg dat hij weg was, want ze hadden spelers genoeg die minstens zo goed waren als William en nu gaan ze zeuren en William vanaf de kant uitschelden, maar ja wij in Emmeloord zijn heel blij met hem en het schelden door Urkers zegt misschien wel meer over het dorp dan over William. PIP, geweldig gedaan gisteren en op naar de bekerwinst in Staphorst en Urk veel succes in de nacompetitie, misschien komt Willuam wel kijken en jullie aanmoedigen, ik denk niet dat hij zal schelden, daar is hij te groot voor.

  reageer
 • Koos34

   

  Urk zou zijn policy deels kunnen veranderen. Alleen met eigen jongens spelen maar wel betalen. Je voorkomt dat goede jongens dan weggaan. Ik vind wel dat wanneer de pip verantwoordelijk is voor het degraderen van Urk, hij wel de kwetsbaarheid van jullie 11tal blootlegt. Persoonlijk vind ik het geen supervietballer en zie liever de gebr Post of Timon. Daarnaast krijgt pip vilgend jaar zwaar met de komst van Tjeerd.

  reageer
 • RL

   

  Ga anders eerst even in de spiegel kijken met je gezeik over William. Als je zelf promotie kan maken zeg je toch ook niet: laat dat geld maar zitten? Dat is toch logisch? Dat gezeur over clubliefde. Ga anders even 50 jaar terug in de tijd, toen had je clubliefde. Gun die jongen dat extra zakcentje en wees blij dat ie van Urk afkomt.

  reageer
 • Tja

   

  Als de pip gewoon ruiterlijk toegaf dat het om het geld gaat, was er minder gezeur. Je gelooft toch zelf niet dat het voor zijn ontwikkeling is? Helemaal nu de halve selectie vertrekt (het nadeel van werken met broodspelers). Hij heeft een beter aanbod gekregen en tekent weer bij, begrijpelijk want hij leert nog en heeft wat extra inkomsten nodig.

  reageer
 • Hans

   

  Fijne samenvatting hij stopt op fe helft

  reageer
 • urker

   

  nee dat is niet gepast om dingen te roepen..Niet vergeten dat william zelf ook een vervelende kerel is. Hij heeft het zelf allemaal gedaan. Oke dat je een stap hogerop wilt oke. Maar dat je dan naar een concurent gaat en ook nog scoort dan zijn er wel reacties te verwachten. Hij weet heel goed dat urk het zonder hem moeilijk zou krijgen.OP urk hebben we geen mogelijkheden om een spits te halen. Als dan uitgerekend hij weg gaat. En hij neem nou aan dat hij echt geen fb man is hoor maar hij heeft wat centen nodig en die wou fb wel geven. Nou daarom speelt hij in emmeloord. want als hij dit seizoen bij urk gespeeld had dan hadden weij aardig hoger gestaan en fb heel wat lager..Dus het is een pure broodvoetballer....

  reageer
 • Uh

   

  Goed verhaal, lekker samenhangend! Lekker kort ook.

  reageer
 • kees

   

  Dat is voetbal pannenkoek dame. Moet toch beetje sensatie hebben. Hoop van harte dat hij lekker bij fb blijft.Lopen

  reageer
 • Urker Jan

   

  Romkes stop wel, kan het keepen niet langer combineren met het werk. Urk heeft geen probleem, Cornelis gaat nog een paar jaar mee, met Lucas achter de hand en er komt een steengoede jeugdkeeper aan, staat er met 2 - 3 jaar, is een echte topper.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Flevo boys dame, dit is echt onzin. Wat PIP beter ontwikkelen bij jullie. vanmiddag de wedstrijd gezien, maar als jullie de PIP niet hadden was het armetierigheid troef. Hij is om de centen gegaan en nergens anders om. Hij komt nu niet terug, ook omdat uitsluitend de centen een rol spelen. Dag mag, maar zeg nou niet dat hij beter verdiend (geen centen) en dat hij zich beter kon ontwikkelen, dat is gewoon kletskoek. Als Urk dit seizoen de PIP had gehad, hadden ze ook minstens 6e of 7e gestaan.

  reageer
 • Flevoboys dame

   

  Ik snap niet dat jullie Urkers (en met name de toeschouwers) zo negatief doen over de PiP. Het is een fantastische voetballer en met name een lieve jongen. Deze jongen verdient het gewoon en dan bedoel ik niet de centen, want daar word ik gewoon moe van. Deze jongen kon zich nog beter gaan omtwikkelen dan op Urk. Dat noem je iemand gunnen en zoals hij is opgenomen in het team en bij de toeschouwers, mijn complimenten. En hoe er over hem werd gesproken toen hij werd gewisseld.. Ik werd er misselijk van. Wij emmeloorders zijn blij met Urk. Andersom bij sommige helaas niet, en dat blijf ik triest vinden. Helaas gaat Dick weer terug. Maar vergeten zullen wij hem ook niet. Amen

  reageer
 • Frenky

   

  Ik zei toch dat Flevoboys zouden winnen, in heb het recht bij eind. Hoera voor Flevoboys gefeliciteerd.

  reageer
 • anonieme urker

   

  Ik denk niet dat Romkes stopt hij is 28 dan ben qua leeftijd in de beste fase van je leven als keeper en als er betere keepers waren hadden die ome Cor er al uit gekeept wat keepers betreft heeft SV URK een groot probleem en een Urker trainer dan wordt het te vriendelijk voor elkaar verwacht er volgend jaar niet te veel van

  reageer
 • Tdb

   

  ik kon zelf door omstandigheden niet komen kijken. Maar live verslag van omroep Flevoland geluisterd. Die onpartijdig zijn. En deze zeiden dat eerste helft Urk stukken beter was en verdiend op voorsprong stond. Maar de tweede helft was flevoboys stukken beter en verdiend hadden gewonnen.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Als je een beter doelsaldo hebt dan de concurrenten, en dat heeft Urk, dan heb je in feite een punt voorsprong. We hebben er nog steeds 5 onder ons en dat is voldoende. We spelen ook nog tegen 2 directe concurrenten SWZW thuis en Genemuiden uit, dus we hebben alles wel degelijk in eigen hand. Lucas Visser heeft al meer dan eens zijn kunnen getoond en Jan Marten z'n beperkingen. Bovendien stop J.M. dus ben je volgend seizoen ook aangewezen op Lucas en hem nu niet de kans geven getuigd van geen vertrouwen. Daar hoeft Rolf zich niet druk over te maken die staat hopelijk nog maar 3 wedstrijden voor deze groep, maar Lucas Hoekman moet dat wel weer recht zien te plooien.

  reageer
 • Uhm

   

  Ik weet niet waar jullie naar hebben zitten kijken maar ik heb zelden zo'n slecht Urk gezien dat met mazzel op 1-0 komt. Flevoboys stukken beter en terecht winnaar. Urk gaat nog in de problemen komen als het zo blijft spelen en kom nou niet zeuren dat ze wel goed speelden. Als je verliest ben je dus niet goed (genoeg)! Of lag het weer aan de scheidsrechter?

  reageer
 • Koos34

   

  Geef de urker keeper nou niet de schuld Een aantal weken geleden constateerden we dat Urk een buitenspel doelpunt incasseerde en keeper werd met rood weggestuurd. Het is aan Urk zelf te danken dat jullie keeper geschorst werd! Jullie hadden protest moeten tekenen tegen die dwalende arbitrage. Het heeft ons Flevo Boys al meer dan 9 punten gekost. Vanmiddag 2 hardwerkende ploegen gezien. Kwartje viel aan de goede kant voor flevo boys.

  reageer
 • Tja

   

  Het is zo makkelijk roepen, je weet dat de score ook andersom had kunnen uitvallen. Helaas heeft fb gewonnen. Fb had daar wel een Urker voor nodig, die ook vrij fout "vreemd" juichte. Volgend jaar hopelijk beter.

  reageer
 • Urker

   

  Perfecte analyse, slaat de spijker op zijn kop.

  reageer
 • HR

   

  1e goal topgoal van FB net als die van urk....maar pip hoeft niet meer met een lach over Urk te fietsten want ik geloof dat hij niet echt van deze goal geniet.....in ieder geval dat zal hem dan wel geleerd worden als hij weer gezien word in het uitgaansleven met de nodige bieren.

  reageer
 • anonieme urker

   

  dit heb je niet in eigen hand dit word een doelsaldokwestie om de playoffs te ontlopen harkema heeft nog een punt nodig om kampioen te worden Wierden heeft een selectie voor de top 5 naar mijn mening staan die 6 a 7 plaatsen te laag vorig jaar kreeg urk 9 doelpunten tegen tijdens de wedstrijden met deze ploeg en genemuiden heeft 14 mei thuisvoordeel dus ik zou zeggen zeer lastig de keuze voor Jan Maarten Romkes kan ik begrijpen tijdens zulke belangrijke wedstrijden ga je niet experimenteren met een Jong Urk keeper

  reageer
 • Urker Jan

   

  Urk begon goed aan het duel en tot aan de 1 - 1 had Flevo boys niets laten zien. Urker keeper zag er bij beide doelpunten niet goed uit. 1e komt van heel ver en is redelijk midden in het doel. Bij de 2e; als je als keeper komt moet je em hebben ook. Jammer dat de technische leiding niet de voorkeur aan Lucas Visser heeft gegeven, die zal het volgend seizoen toch ook als reservekeeper waar moeten maken. De keuze van vanmiddag getuigd in ieder geval niet van vertrouwen in Lucas. Heel, heel jammer. In de 2e helft heeft Urk te weinig laten zien, door deze en andere uitslagen wordt het nog heel moeilijk voor Urk om er 4 onder zich te houden, maar gelukkig hebben we alles nog in eigen hand.

  reageer
 • Koos34

   

  Nou meneer Tja en de objectieve meneer hr. Kom er maar in!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert