City FC deklasseert Jong PSV en treft FC Emmen

ALMERE • Vr 29 april 2016 | 16:52 • Vrijdag 29 april 2016 | 16:52
Almere City FC heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie overtuigend met 7-0 gewonnen van Jong PSV. De Almeerders spelen door dit resultaat in de eerste ronde van de play-offs tegen FC Emmen. Het was een historische avond: Almere City FC eindigde als achtste in de Jupiler League, de hoogste eindklassering ooit, met een nieuw puntenrecord van 50 punten. De 7-0 uitslag was tevens de grootse overwinning ooit voor de club sinds het betaald voetbal speelt.

Jong PSV moest na 2 minuten verder met 10 man na een rode kaart voor Olivier Gommens, die de doorgebroken Soufyan Ahannach neerhaalde op de rand van het strafschopgebied. Ahannach scoorde vervolgens direct uit de vrije trap. Na 10 minuten verdubbelde de thuisploeg de voorsprong door een benutte strafschop van aanvoerder Jason Oost. Diezelfde Jason Oost bepaalde na 25 minuten de ruststand op 3-0 met een prachtig doelpunt.

Direct na rust moest Jong PSV verder met 9 man, nadat Jordy de Wijs Enzio Boldewijn onderuit haalde in de zestien. Clubtopscorer Ricardo Kip verzilverde vervolgens de penalty: 4-0. In het vervolg van de wedstrijd was het een ‘kat en muisspel’. Invaller Silvester van der Water scoorde in de slotfase de 5-0 en de 6-0. Soufyan Ahannach bepaalde uiteindelijk de uitslag op 7-0.

Almere City FC begint maandag om 20.00 uur met een thuiswedstrijd aan de play-offs. De return in Emmen volgt op vrijdag 6 mei om 18.30 uur.