Ziyech beste Marokkaanse voetballer ter wereld

DRONTEN
FC Twente-voetballer Hakim Ziyech uit Dronten is door Marokko gekozen tot beste Marokkaanse speler ter wereld. De aanvallende middenvelder van FC Twente is daarmee de opvolger van Medhi Benatia. De verdediger van de Duitse topclub Bayern München won de afgelopen drie jaar deze prijs.

Eerder dit jaar werd Ziyech in Nederland al uitgeroepen tot de invloedrijkste voetballer van de eredivisie. Hij scoorde het afgelopen seizoen 17 keer en gaf 10 assists.

De prestaties van Ziyech zijn extra opvallend, omdat zijn club een rampjaar doormaakte. FC Twente heeft zich ondanks ernstige financiële problemen mede dankzij de prestaties van Ziyech dit seizoen weten te handhaven in de eredivisie.

reacties (2)

 • Kees

   

  eeuwig zonde dat Hiddink en Blind blind waren voor het talent van deze voetballer. Hij had persoonlijk Nederland naar het EK kunnen loodsen. Volgend seizoen is hij waarschijnlijk niet meer te vewonderen op de Nederlandse velden en zijn we hem voorgoed kwijt. Hopelijk loopt hij niet in het zelfde zwaard van foute zaakwaarnemers zoals veel getalenteerde Marokkaanse voetballers, zoal Aisatti, El Hamdouai, Assaidi etc. die het onderste uit de kan wilden, maar het deksel op de neus kregen. Ik heb echter de indruk dat Ziyech een verstandige nuchtere jongen is.

  reageer
 • willem-stad

   

  Die eer verdient hij zeker. Elke keer komt hij met een totaal verrassende actie voor het doel. Leuk om naar te kijken ook al ben je geen FC Twente fan. Wist niet dat hij een Drontenaar was.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert