Hockeyers De Almeerse beginnen play-offs met nederlaag

ALMERE • Wo 11 mei 2016 | 21:36 • Woensdag 11 mei 2016 | 21:36
De mannen van De Almeerse Hockey Club zijn woensdagavond slecht begonnen aan de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse. Thuis werd er na verlenging met 1-2 verloren van Qui Vive. Na de reguliere speeltijd hadden beide ploegen één keer gescoord.

De ploeg uit Uithoorn in Noord Holland kwam vlak voor rust op voorsprong uit een strafcorner. Halverwege de tweede helft kwam De Almeerse Hockey Club op gelijke hoogte via Huub de With. In de verlenging werd er gespeeld volgens het golden goal principe. Toen Qui Vive in de eerste helft van die verlenging scoorde was het dan ook gelijk afgelopen.

Zaterdag is de return in Noord-Holland. De Almeerders moeten dan winnen om een beslissend duel in Uithoorn af te dwingen. Als de Almeerse Hockey Club zaterdag verliest kan het alsnog promoveren. Dat moet dan via een nieuw play-off duel tegen een andere tegenstander.