Almere City FC onderuit tegen Willem II

ALMERE
Almere City FC heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs verloren. In een uitverkocht Yanmar stadion was Willem II met 0-1 te sterk voor de Almeerders. De return is maandag in Tilburg.

De ploeg van trainer Jack de Gier begon aardig aan het duel met de Tilburgers, die als zestiende waren geëindigd in de eredivisie. Soufian Ahannach ontsnapte aan de aandacht van de defensie van Willem II, maar hij werd wegens vermeend buitenspel teruggefloten. Niet lang daarna kwamen de bezoekers uit Tilburg op voorsprong. Een schot van Funso Ojo werd in eerste instantie nog geblokt door een Almeerder, maar in de rebound schoot Erik Falkenburg verwoestend raak.

Almere moest deze klap even verwerken, maar kwam daarna wel beter in de wedstrijd. Er was een grote kans voor Ricardo Kip, maar hij schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant waren er kansen voor Ojo en Lucas Andersen, maar zij scoorden niet.

In het begin van de tweede helft kreeg Kip opnieuw een enorme mogelijkheid. Ditmaal schoot hij de bal op de paal. Almere City werd sterker en sterker, maar het slaagde er niet in om de gelijkmaker binnen te schieten. De druk op Willem II was groot, maar de Tilburgse defensie brak niet. Daardoor moet Almere City maandag winnen, om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs.

reacties (4)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert