Dik verlies Flevo Boys, Harkemase Boys kampioen

EMMELOORD
Flevo Boys heeft vanmiddag op eigen veld met 6-1 verloren van Harkemase Boys. Door de winst zijn de voetballers uit Harkema kampioen geworden van de Hoofdklasse C. 

Voor de ploeg van vertrekkend trainer Wiljan Mossing Holsteyn stond alleen nog de sportieve eer op het spel. Flevo Boys bood in de eerste helft nog goed weerstand. Na een snelle Friese openingstreffer was het Jarno van der Wal die halverwege de eerste helft de gelijkmaker scoorde. Na rust bleek Harkemase Boys duidelijk de bovenliggende partij en liep het uit naar 6-1.

De Emmeloorders eindigen het seizoen op de zesde plaats.

reacties (22)

 • schaapjes

   

  Met de beuk erin doe je Urk tekort Klaas. Juist de mix tussen kracht en techniek maakt de Urker selectie zo sterk. Marinus Snoek, Jan van Slooten en Hessel Snoek laten de laatste weken de meeste tegenstanders alle hoeken van het veld zien en liepen ook de ervaren mannen van genemuiden met gemak voorbij zaterdag, die hadden handen en overtredingen nodig om de aanvallen te stoppen. En als Gerrit tol weer zijn vorm vindt heb je daarmee ook een technisch zeer vaardige voetballer. Even wat voorbeelden,zonder de rest te vergeten want een team is zo sterk als zijn zwakste schakel, om te laten zien dat het niet enkel de beuk erin is. Ze heten niet allemaal van der wal bij ons ;-)

  reageer
 • Klaas

   

  En daar hebben wij er 2 van ;-) maar ik denk dat jij mij wel snapt.

 • teuntje

   

  Er is echter 1 ding waaraan voorbij gegaan wordt. Die spelers van buiten moeten wel betaalbaar zijn! En bij Flevo Boys wordt het grootste deel van het totale budget aan het eerste team besteed. Vandaar dat heel veel andere teams erbij aanhangen en mensen uit onvrede daarover en over de veel te hoge contributie bij SCE of in de dorpen gaan ballen. Op Urk is de onderlinge sfeer nog echt van een amateurclub. De jeugd kan na de wedstrijd de jongens van het eerste nog zien en spreken. Die blijven gezellig hangen tussen supporters. Bij Flevo Boys stappen de meesten na het verplicht nummer bij de business club in de auto naar huis. Jammer, want amateurvoetbal moet meer zijn dan alleen het spelletje op het veld. Plezier en prestatie moeten hand in hand gaan...

  reageer
 • Drontenaar

   

  Man wat ben ik blij dat ik in die andere polder van Flevoland woon... In plaats van dat ze in de NO-polder nou trots zijn op twee hoofdklasseverenigingen (daar kunnen wij een puntje aan zuigen in de Flevopolder) is het na elke wedstrijdronde hetzelfde verhaal tussen Urk en FB op dit forum. Elke keer dezelfde grammofoonplaat over en weer. De supporters van beide verenigingen gedragen zich hier als zielige kleine kleuters. Beide verenigingen verschillen in alles van elkaar, maar waar staat dat er maar 1 goede manier is om een vereniging te runnen? Wees blij met je eigen club en gun je buurman het licht in de ogen in plaats van dat infantiele geleuter over wie er nu beter is... Wees blij dat de buurman in dezelfde klasse uitkomt, beide verenigingen kunnen met de recettes mooie dingen doen. Er lopen in het profvoetbal meer dan genoeg leeghoofden rond bij de supporters, laten we dat zielige gedrag nou niet gaan copieren bij de amateurs svp. Urk en Flevo Boys, succes volgend jaar in de hoofdklasse!!

  reageer
 • Kees

   

  Dat zouden we zeker doen als die gasten uit Emmeloord de visie van Urk zouden respecteren en in ieder geval het fatsoen op konden brengen om van de door Urk zelf opgeleide spelers af te blijven. Nee, dat kunnen ze niet eens. Als ze spelers willen halen, oké maar laat Urk dan met rust. En bedenk als ze dit seizoen die goalgetter uit Urk niet gehaald hadden, hadden ze heel waarschijnlijk bij de laatste 4 geëindigd. En ben je dan hoofdklasse waardig? Nou, ik heb echt m'n bedenkingen.

 • Koos34

   

  Urk speelt met eigen spelers en wil daar blijkbaar de norm van maken. Als je spelers haalt en betaald dan deug je qua vereniging blijkbaar niet. Jammer al die negatieve reacties! Anno 2016 is het amateur voetbal verandert, vooral met de komst van 2e en 3e divisie. Hou er nou eens mee op met dat gezeur over koopploeg bla bla. Flevo boys is gewoon een leuk voetballende ploeg die hun publiek attractief voetbal wil voorschotelen. Laat ieder in zijn waarde. Dank u.

  reageer
 • Urker

   

  Je zegt het goed: 'Anno 2016 is het amateur voetbal veranderd'. Tuurlijk, je kunt niet meer van de Top- en Hoofdklasse ploegen verwachten dat ze het met eigen jongens, maar wanneer je, zoals 70% van de clubs doet, elk jaar 10 of meer nieuwe spelers haalt, mag je jezelf ook geen amateurclub noemen. Gisteren hoorde ik langs het veld dat meneer Kavak in 6 maanden meer dan 20000 euro verdient bij SVZW en volgend seizoen 2500 euro per maand krijgt bij Genemuiden. Dat is toch geen amateurvoetbal meer? Flevo Boys doet hier, weliswaar met lagere bedragen, ook aan mee. Noem jezelf dan semi-prof / profclub, want amateurvoetbal zie je anno 2016 niet meer, behalve bij Urk en ploegen in de Tweede Klasse of lager.

 • Rood wit

   

  Als Flevo Boys nou de enige club was in de hoofdklasse die een vergoeding gaf aan de spelers vond ik nog wel dat je "koopclub" enz de hele tijd mag schreeuwen. Prima dat Urk dat los van de trainer niet doet, leuk maar de gehele hoofdklasse wel. Flevo Boys geeft tevens relatief weinig geld uit en heeft wat mij betreft een goede positie behaald op de ranglijst.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Leuk hoor deze relativerende opmerkingen om de zaak te vergoelijken. Maar laten de leidinggevende binnen FB dat dan ook aangeven. Nee, die roepen aan het begin van het seizoen dat er deze keer om de hoofdprijzen gespeeld gaat worden. Daarom vind ik de prestatie van Urk zo supergoed. Alle ploegen hadden zich met het oog op de versterkte promotie naar de 3e divisie versterkt. Urk daarentegen niet; zelfs sterkhouder William werd door de buren weggekocht. Raakte Urk in paniek? Nee, integendeel. Doelstelling was, ondanks sterkere tegenstanders, rechtstreekse handhaving en het verzwakte Urk wist dat op keurige wijze binnen te halen, vandaar is die prestatie veel meer waard dan die 6e stek voor de koopgrage buren.

 • laat alle reacties zien
 • harrekiet

   

  et was top gezellig in de kantine , ook op veld sportief . uitslag ietwat geflateerd maar wel terechte overwinning. ik denk dat heel harkema nu hoopt dat fb de beker pakt! , succes flevo boys !!

  reageer
 • Tdb

   

  waar blijft de samenvatting?

  reageer
 • schaapjes

   

  Omrop Fryslân, Flevoland was bij urk

 • Jpp

   

  Wat een gezeik allemaal. Wees gewoon blij dat er volgend seizoen weer 2 mooie derby's op het programma staan. Elke vereniging doet het op z'n eigen manier. Respect voor FB en Urk. Gewoon hoofdklassewaardige clubs.

  reageer
 • maurice

   

  En dat met de b selectie van harkema,woorden van koos34 En geen kampioen willen worden op urk.woorden van koos34 Nee de kers op de taart wilden ze in emmeloord. Goeie opsteker voor tegen staphorst....ik voorspel 10 10 10 10 10-0 Naja in ieder geval weer een derbij volgend seizoen,anders is het ook maar saai. Zet hem op tegen staphorst,is jullie gegund

  reageer
 • wr

   

  Wat weer een trieste opmerkingen allemaal!!!

  reageer
 • Charlie

   

  Wat een Urkers ineens op de lijn. Het hele jaar hoor je de meesten niet en nu ze zich net aan veilig spelen op de laatste speeldag zijn de sneren niet van de lucht. Het karakter dat de Urker spelers (jullie is het van harte gegund hoor) hebben een aantal "supporters" duidelijk niet... Droeftoeters.

  reageer
 • SCE is de club van Emmeloord

   

  heb je het hele jaar zeker in een bunker gezeten afgezonderd van de buitenwereld... man man man. trieste supporters heeft dat Flevo Boys, het hele seizoen geven jullie exact dezelfde reacties als Urk verloren heeft, en als het andersom gebeurt zijn het net kleine kinderen. Feit is, dat Flevo Boys ondanks alle wijzigingen, aan'kopen' dit seizoen precies 0,0 % is opgeschoten in vergelijking met vorig seizoen. Urk daarentegen spelen zich dit seizoen veilig, met een verzwakte selectie, daar waar vorig jaar nog p/d wedstrijden nodig waren... maar goed het is ook maar hoe je 't bekijkt he. Heerlijk seizoen gedraaid hoor Boys, vooral de uitslagen tegen Harkema, topklassewaardig!

 • schaapjes

   

  Wat een domme praat, net aan veilig? Gewoon prachtig seizoen gedraaid. Gewonnen van de kampioen en ook vandaag weer bovenliggende partij zowel op voetbal als op inzet. Trots op onze eigen jongens!

 • schaapjes

   

  Hup staphorst erop en erover volgende week! Aanpakken deze mentaliteit

  reageer
 • jan

   

  Wat een uitslag 1-6 Maar ja je moet maar zo denken was in ieder geval feest in Emmeloord

  reageer
 • frenky

   

  Harkema had niets in te brengen en kreeg alle hoeken te zien. fb gefeliciteerd goed gedaan topklasse

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Heerlijk feest gevierd met de supporters uit Harkema. Volgend week nog een mooie bekerfinale in Staphorst en dan op naar volgend seizoen. Veel positieve energie meenemen en lekker doorgaan waar we mee bezig zijn: positief voetbal en niet negatief zeiken zoals die Urkers....

  reageer
 • B.oontje & L.oontje

   

  Goh! ...waarom zouden ze dat nou doen vraag je je af he... zou 't misschien zijn omdat als Urk een wedstrijd minder heeft gepresteerd, exact hetzelfde gebeurt op dat topic? Harkema is duidelijk niet de ideale tegenstander van de Boys, gezien de uitslagen in Harkema en vandaag...en dan druk ik 't nog zeer netjes uit hahaha

 • Kees

   

  Na zo'n inmaakpartij als vanmiddag lekker veel positieve energie meegenomen zeker? Waar naartoe mag ik dan vragen/ Naar volgende week en volgend seizoen zeker. Het is weer helemaal niets in Emmeloord, helemaal niets.

 • Insider

   

  Ben bang dat Staphorst Flevo Boys nu volgende week ook niet de beker meer gaat laten winnen. Dat zou betekenen dat Flevo Boys weer niks wint. Wie heeft het dan beter gedaan? Urk, dat met eigen jongens in de Hoofdklasse blijft met strijd, passie en plezier, of Flevo Boys, dat met een groot aantal niet-Emmeloorders een middenmoter is en, mede dankzij een gelukkige loting, de finale van de Districtsbeker haalt? Dan mag je met recht Urk als antwoord geven!

  reageer
 • Sv Urker

   

  Urk na volgend seizoen TOPKLASSE en FB 1e klasse...wat jullie nou met die Tjeerd moeten ...drama!!

  reageer
 • Flevolander

   

  Urk won daar met eigen jongens met 2-0 van!

  reageer
 • Riekelt & Lub

   

  (om)koopclub

  reageer
 • koos

   

  Koos en Johnny wat een top wedstrijd hè. Harkema werd compleet weggetikt.

  reageer
 • Klaas

   

  Begrijp ik het ook pas na 2 weken... Harkema wou niet op Urk, niet thuis maar in Emmeloord kampioen worden. Gefeliciteerd !

  reageer
 • Urker Jan

   

  Oef, dat doet pijn. Zo de competitie afsluiten lijkt mij op zijn zachtst gezegd niet leuk. Twee weken geleden dachten de Harekieten op Urk kampioen te worden, maar die gasten mogen overal kampioen worden maar niet op Urk, zo straalde de hele ploeg uit. En dan op deze manier in Emmeloord; dat is voor de thuisploeg zeker geen vertrouwen tanken voor dat potje van volgende week in Staphorst.

  reageer
 • eer te na

   

  Ja, dat Urk niet wou dat Harkema daar kampioen zou worden, dat was de reden waarom Urk met veel inzet speelde. Dat ze zelf de punten keihard nodig hadden stond er volledig los van ... tuurlijk jongen. Dat neemt echter niet weg dat het inderdaad weinig eervol is voor je eigen club zoals FB in het laatste half uur 5 (!) goals om de oren krijgt. Je kunt verliezen van Harkema maar het in de laatste thuiswedstrijd in 30 minuten tijd zo laten lopen zou je eer te na moeten zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert