Flevo Boys onderuit in bekerfinale

EMMELOORD
Flevo Boys heeft de bekerfinale van district Noord, in en tegen Staphorst, met 0-2 verloren.

In de eerste minuut al scoort Staphorst. Martijn Brakke maakt de goal. Vier minuten later komt Staphorst op 2-0. Ferdi ter Avest maakt gebruik van een fout van keeper Jurjan Wouda.

Na een halfuur spelen veroorzaakt Wouda ook nog een strafschop. Met een gele kaart op zak weet hij de bal te stoppen. 

In de tweede helft komt Flevo Boys strijdbaarder de kleedkamer uit, maar met weinig resultaat. De ploeg weet geen kansen te creëren en VV Staphorst pakt de beker.

Kijk de wedstrijd hier terug:


 

reacties (19)

 • kees

   

  Naja koos begon zelf met modder te gooien,nu was het niet de arbitrage,maar spelers die gingen liggen. Gisteren de hele wedstrijd YTube kunnen zien,maar hoe hij daar bij komt,geen Schot op doel gezien De keeper werd volledig afgekraakt omdat hij per ongeluk een bal miste. Jammer. Op naar volgend seizoen,gelukkig houden wel het negatieve commentaar binnen de perken..en dat moet kunnen binnen een derby Na de wedstrijd gezamenlijk een pilske

  reageer
 • Liefhebber

   

  Ik snap niet waarom er in de eerste plaats met modder moet worden gegooid vanuit Urk naar Flevo Boys. Urk deed niet eens mee aan deze wedstrijd. Flevo Boys steunde Urk ook toen ze in de Finale stonden van de beker twee seizoenen geleden. over het beleid valt te twisten, maar als Urk ook de portemonnee gaat trekken dan kan het gewoon een grote club in het amateur voetbal worden want er zit geld genoeg daar. alleen dat willen ze niet. Maar ik denk dat spelers van buitenaf ook op Urk op handen worden gedragen als ze daarmee kampioen worden in de hoofdklasse. Bovendien zijn Aran Nijboer, Frank Post, Arnoud Post, Timon Rorije, Yander Zandbergen, Dennis van der Wal, Jarno van der Wal, Alan Bakker & Arjen Spaan gewoon spelers die in de Jeugd van Flevo Boys hebben gespeeld. Volgens mij benaderd Urk ook dit seizoen weer spelers uit de dorpen uit de polder om bij ze te komen spelen.

  reageer
 • Alex

   

  Gelukkig

  reageer
 • suport

   

  Marco je slaat de spijker op de kop,en vergeet niet de oude garde van urk 1!! Deze zie ik ook wekelijks de jeugd trainingen geven,en zelfs op de voetbal school. Een hart voor de club. Jammer voor fb om het seizoen te beëindigen. Verwacht voor komend seizoen dat urk wat meer goals zal maken Door de nieuwe a1 spitsen en middenvelders,deze scoorden wel heel makkelijk. We wachten het af.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Inderdaad de clubiconen zoals bijvoorbeeld Klaas Wakker, de gebroeders Tol, Jelle Loosman, Henry Romkes en ga zo maar door mogen we zeker niet vergeten. Allemaal wekelijks druk in de jeugdopleiding van SV Urk want daar moeten we het van hebben. Dat zie je toch nergens? Ik verwacht ook veel meer van het nieuwe seizoen, zonder te roepen dat we om de hoofdprijzen mee zullen doen. Dit jaar zat het (ondanks de langdurige blessure van sterkhouder Bennie Dunnink) verdedigend al goed want er waren maar 2 teams die minder doelpunten tegen hebben gekregen. Aanvallend komt Harmen de Boer er zeker bij en als die een beetje gesetteld is en gewend geraakt is aan het niveau gaat hij zeker tussen de 10 - 15 doelpunten maken

 • Jan

   

  Boys-supporters laten we eerlijk en reëel; na nog geen 10 minuten was deze bekerfinale gespeeld, wat een grote teleurstelling. Ik ben eerlijk maar het was van onze kant een slechte wedstrijd, slap begin, geen echte wil om dat om te buigen en dat hebben we dit seizoen te vaak gezien. Ook als we eerlijk zijn moeten we voor een echte winnaars-mentaliteit 12 kilometer in westelijke richting zijn. Ik heb Urk een keer of 7-8 gezien maar daar zie je dat wel. Hun slechtste wedstrijd was volgens mij Flevo Boys - Urk maar zij hebben met beperkte middelen een goede prestatie geleverd. Ik hoop echt dat een paar van de nieuwe spelers ook wat spirit mee brengen, dat zijn we naast goed voetbal ook echt nodig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Zijn alle voetbalsupporters zo kinderachtig als de mensen op dit forum? En dat week na week. Wat een trieste bedoening is het hier zeg. Steek die tijd eens in jezelf, je vriendin of je gezin, dan heb je er tenminste nog wat aan.

  reageer
 • Zo is het!

   

  Helemaal mee eens!!! Ik stel voor dat Omroep Flevoland onder elk bericht over Flevo Boys of Urk voortaan standaard alvast onderstaande reacties plakt, want het zijn elke week exact dezelfde mensen die exact dezelfde kinderachtige dingen over de andere club roepen. Gun je buurman het licht in de ogen en ga iets nuttigs doen met je leven......

 • Klaas

   

  Gun nou eens wat voor de buren.zij hebben waarschijnlijk wel de middelen om wat spelers te betalen.is dat nu zo vreemd dan.als jullie zelf iets bij kunnen verdienen aan een klusje doen we het ook dus warrom niet met je hobby.van de doelstellingen komt niet verl terecht maar je moet blijven dromen van mooie dingen in het leven of bij de club anders is er niet veel aan.wees blij dat we volgend seizoen weer 2 leuke derby's hebben met of zonder betaalde spelers.er zijn andere belangrijkere dingen in het leven waar je je druk om moet maken niet om geld

  reageer
 • Koos34

   

  Onze spelers krijgen tenminste een leuke zakcent! Ze spelen niet om geld, maar omdat ze van het voetbalspelletje houden! Dat ze dan ook nog eens een leuk zakcentje aan over houden voor hun studie of gezin is toch fantastisch? Probeer het een keer van die kant te zien.

 • fb (y)

   

  Beetje jammer van al deze negatieve reacties. Het was zeker geen beste wedstrijd, maar flevoboys blijft een mooi team en een mooie vereniging. Inclusief onze Urkers uiteraard! In plaats van te zeuren wil ik de vertekkende spelers graag bedanken voor een aantal mooie seizoenen. En ook volgend jaar zal ik weer achter de club staan en weet ik zeker dat de blijvende jongens met de nieuwe aanwinsten weer hun uiterste best zullen doen om er weer een mooi seizoen van te maken!

  reageer
 • MC1

   

  Gelukkig hebben de meiden van MC1 het deze week beter gedaan tegen staphorst.kampioen ye.

  reageer
 • neutraal

   

  flevo boys heeft met geluk de finale gehaald. Dan verliest het terrecht van staphorst wie echt helemaal niets te zoeken heeft in de 3e divisie. Gun hen het wel. maar om te zeggen dat het een goede ploeg is nee. Ook een topscoorder gaat nog weg. Maar de beker winnen ze wel terrecht van een matig flevo boys. Ja ik denk dat flevo boys gewoon geen betere ploeg heeft en alleen william de boer een prima voetballer is, maar zich ook heeft vergist in het niveau. want hij speelt nu echt niet hoger of bij een betere ploeg. Ja waarom hij daar speelt en blijft spelen zijn de centjes. volgend jaar gaat fb het moeilijk krijgen in de hoofdklasse B. hele middenveld en verdediging weg en wat er voor terug komt ja dat weet je nog niet wat dat is....dus next jaar in emmeloord degredatie voetbal. NU is het ook nog afwachten hoe de indeling straks word met de Hoofdklasse a en b. Ik snap ook niet dat ze in emmeloord de jeugd geen kans geven. wat zijn ze nu wijzer geworden in de afgelopen jaren. Niets. En weer halen ze afdankertjes van andere ploegen uit het noorden...

  reageer
 • bobby

   

  Zonder de pip hadden ze in Emmeloord lekker met svzw nacompetitie gespeeld... Een van de weinigen daar die snapt met welke mentaliteit je richting staphorst moet afreizen.

  reageer
 • schaapjes

   

  Topklasse! Altijd hetzelfde met dat dorpje. Hoop praatjes maar staan bij de aftrap te slapen. Overigens hebben jullie het feit dat je boven urk geëindigd bent aan een Urker te danken.

  reageer
 • Klaas

   

  Waar speel je voor dan? Om te winnen toch.niet om met 2-0 klop te krijgen.zoals bij zoveel belangrijke duels laten ze het liggen.net of ze niet onder druk kunnen presteren

  reageer
 • Polder

   

  Fb is niet beter. Word ook niet beter. 7 spelers weg en wat erbij komt zijn afdankertjes. Ze kunnen opnieuw beginnen

  reageer
 • Marco-Jan

   

  Man man.. Die keeper. Toen hij kwam had hij grote praatjes en zou hij wel even eerste keeper worden. Hij kwam namelijk van het betaalde voetbal.. Ongelovelijk dat zo'n man je gewoon de beker kost. Waarom speelde hij? Als dat is omdat dat zogenaamd hoort dat een tweede keeper de beker speelt heeft Mosing gefaald. Stel gewoon je beste 11 op.

  reageer
 • Kees

   

  Wel een beetje zielig om nu de schuld richting keeper te schuiven. Aanvallers en middenvelders hebben toch ook niets weten af te dwingen. Gewoon nergens recht op gehad, zelfs dit matig spelend Staphorst was een maatje te groot en dat zegt meer dan genoeg. Ook dit seizoen dus weer niets behaald. En natuurlijk komt in augustus de boodschap weer dat er meegedaan wordt om de prijzen......

 • Emmeloorder

   

  Ach, een finale verliezen is minder erg dan een finale niet kunnen halen. Goed gestreden en helaas verloren. Volgend seizoen weer lekker ballen en die urkers nogmaals op hun plek zetten: onder Flevo Boys!!

  reageer
 • Polderman

   

  Door dit soort reacties maken we geen vrienden. Al jaren blazen we te vroeg en te hoog van de toren. Groot kans dat de stand volgend jaar omgedraaid is. We hebben onze klassering nu ook te danken aan een Urker.

 • Gerard

   

  Dan moeten we die Urker bij ons ook weg doen! Heb tenminste wel respect voor Urkers, die doen het met eigen jongens.

 • UK

   

  Je zegt iets wat niet klopt. Boven Urkers eindigen dat kan. Maar niet met eigen kweek, maar met bij weer elkaar gekocht zootje. Dan maar geen finale.

 • Koos34

   

  Ha ha, dat is een goeie ja. Helemaal mee eens! Flevo Boys mag ook nog eens mee doen aan het grote KNVB tournooi.

 • Koos34

   

  Wat een onzin. Iedereen zag toch hoe onsportief Staphorst voetbalde. Iedere keer gingen ze op de grond liggen, tijdrekken. Ze kwamen wat gelukkig op die 2-0 maar totaal onverdiend. Flevoboys kon door dat micky mouse voetbal van Staphorts niet in hun ritme komen. Jammer

  reageer
 • Lucky Luke

   

  Wat een Calimero-reactie om in tekenfilmfiguren-sfeer te blijven. Misschien dat het aan jullie eigen spelers ligt...misschien hoor, want het lijkt me erg stug dat het wekelijks aan de tegenpartij en/of scheidsrechter ligt. Gewoon alweer een jaar de doelstellingen niet gehaald... Tja, beter dan Urk daar kan ik niet omheen, maar die lopen dan ook niet te gillen dat ze de topklasse in willen, en waarschijnlijk krijg je dan na het seizoen van Koos & co te horen dat ze dat nooit hebben gezegd.

 • Urker Jan

   

  Natuurlijk Koosje34. Maar in de 1e minuut achter komen, dan vraag je er natuurlijk ook om. Uiteraard een gevolg van die zeperd van vorige week, toen jullie ook al niet presteerden tegen de kampioen en Staphorst mede daardoor natuurlijk extra getergd waren.Die Micky Mouse gasten gaan misschien wel naar de 3e divisie. Het moet toch echt frustrerend zijn dat jullie maar geen kans zien om een prijs te winnen die er toe doet, ondanks al dat kopen van spelers. En een extra opsteker voor de PIP die een op een "hoger" niveau wilde acteren. Jullie mogen hem wel op z'n blote knietjes danken dat hij die inschattingsfout heeft gemaakt anders hadden jullie niet eens de middenmoot gehaald,

 • UK

   

  Helemaal niets,helemaal niets in dorp a. En de pip vond het sportief een 12uitdaging. Nou hopenlijk een ieder aldaar niet meer zo hoog van de(polder)toren blazen

  reageer
 • Polderman

   

  Volgens koos was die beker toch al gewonnen? Als het echt moet komen we met fb tekort. Check de prijzenkast maar eens van de laatste 20 jaar. Nu eigen jeugdspelers de kans geven. Die hebben vaak wel de juiste drive en kunnen dat laatste zetje wel geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert