Succes Verstappen goed voor populariteit kartsport

LELYSTAD
De overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje heeft veel losgemaakt. De gevolgen van zijn overwinning vorige week zijn ook in Flevoland merkbaar. Bij Kartcentrum Lelystad is de animo voor de sport flink toegenomen.

Volgens Christian Snoek van Kartcentrum Lelystad zijn er in de afgelopen week 15 nieuwe karts verkocht. Dit is in zo'n korte periode nog niet eerder voorgekomen. Volgens Snoek is die toegenomen verkoop van karts het directe gevolg van het succes van Verstappen.

Op de buitenbaan In Lelystad mogen kinderen beginnen met karten als ze vier jaar oud zijn. Velen van hen dromen van een carrière in de autosport. Zo ook de 8-jarige Kira van Gerven uit Lelystad en de 10-jarige Jenson de Leeuw uit Zeewolde. Zij hopen net als Max Verstappen via de kart de Formule 1 te bereiken.

reacties (5)

 • Patrick

   

  En even voor de goede orde. Mijn zoon Rick kart inderdaad in het NK Rotax Max tweetakt. Ook al kost het mij 35 weekenden per jaar vrije tijd. Ik doe er alles voor om hem plezier te laten hebben.

  reageer
 • Rob

   

  Goed bezig! Ondersteuning, stimuleren, samen tijd doorbrengen. Win-win-win situatie!

 • Patrick

   

  Het is een goede ontwikkeling. Natuurlijk is het een dure sport en dat ga je pas echt goed merken als je NK tweetakt gaat rijden, maar er zijn zeker goedkopere alternatieve kampioenschappen waar het niveau wat minder hoog is. Ik heb veel waardering voor ouders die, net als wij merken dat hun kind ergens heel goed in is, er heel veel tijd en geld in stoppen omdat ze hun kind daarin willen stimuleren. Of het nu tennis, hockey, voetbal, karten, kitesurfen of skiën is maakt niet uit. Het gaat er om dat de kinderen er plezier in hebben. Van het in competitie strijden leren ze heel veel voor hun latere volwassen leven.

  reageer
 • Martn

   

  Ja en? Staat hij naast het tennisracket, voelbalschoenen, crossfiets enz enz.... Hoeveel kinderen proberen niet een sport, laat gaan...

  reageer
 • Rob

   

  Bespeur wat jaloezie. Denk evengoed na waarom je zo kortzichtig reageert. Je gunfactor is wat laag. Het is mooi dat deze kinderen door hun ouders in deze sport gefaciliteerd kunnen worden.

  reageer
 • Max

   

  En over een half jaar staan de helft van de karts weer te koop. Verwende kinderen..!!

  reageer
 • Daan

   

  Dus Max is een verwend kind? En al die andere topsporters die als klein kind zijn beginnen zijn verwende kinderen...? Jou kinderen gaan het vast ver schoppen

 • ViKing79

   

  Inderdaad...hahahaha.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert