FC Almere uitgeschakeld na strafschoppen

Za 28 mei 2016 | 18:16 Zaterdag 28 mei 2016 | 18:16
FC Almere is op bezoek bij het Amsterdamse DVVA na een zwaarbevochten wedstrijd na strafschoppen uitgeschakeld. Na verlenging stond het 3-3. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1.

Mike de Blieck krulde al na een minuut een vrije trap raak : 0-1. Een minuut na rust benutte Abdoulzahim Ghoudou een strafschop. Een kwartier voor tijd kwam DVVA terug tot 1-2. Diep in blessuretijd viel alsnog de 2-2. In de verlenging kwam DVVA eerst op voorsprong, maar opnieuw een strafschop bracht Almere langszij. Ramon Kool schoot raak.

In de zinderende strafschoppen serie verloor FC Almere alsnog, waardoor het tweedeklasser blijft.