Dennis de Knijff en Jolie Tops winnen City Run

ALMERE • Zo 12 juni 2016 | 20:22 • Zondag 12 juni 2016 | 20:22
Almeerder Dennis de Knijff heeft zondag de halve marathon van de Almere City Run gewonnen. De atleet kwam op de Esplanade na één uur, zestien minuten en 35 seconden helemaal alleen over de finish. De Knijff had ruim zes minuten voorsprong op stadsgenoot Mohammed Zemouri die tweede werd.

De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Jolie Tops uit Sint-Oedenrode. Zij klokte een tijd van 1 uur, 32 minuten en 22 seconden.

Bij de zevende editie van de Almere City Run gingen ruim 3700 deelnemers van start. Ze liepen afstanden van 1,8 km, 4 km, 7 km, 14 km en 21 km. Volgens voorzitter Ingrid Timmer gingen er niet eerder zo veel mensen van start bij de Almere City Run.

Deel artikel

reacties (4)

 • Karel

    Ma 13 juni 2016 Maandag 13 juni 2016

  Dat er geen wanklank was van de atleten durf ik in twijfel te trekken. Ik heb heel wat atleten horen klagen nl. De inschrijfkosten zijn extreem hoog en daarvan lijkt vooral de aankleding van de Esplanade bekostigd lijkt het. Onderweg weinig tot geen sfeer voor de atleten. Neem een voorbeeld aan (bv) de Dam tot Damloop, met overal langs het parcours muziek en gezelligheid. Met name voor de deelnemers aan de halve marathon is het echt geen sfeervol evenement. De organisatie is al jaren erg commercieel. En dan kan er voor de jeugd weer geen fatsoenlijke prijsuitreiking vanaf. Ook dit jaar weer werd er bij de prijsuitreikingen geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Ik heb nog nooit een wedstrijd gezien waar jongens en meisjes in één uitslag staan. Juist voor deze groep is het extra leuk als ze even op het podium mogen, een beker of medaille in ontvangst mogen nemen en even op de foto mogen (met de burgemeester?). Hoeveel moeite, tijd en geld kost dat nou en hoeveel blije kinderen, ouders, opa's en oma's heb je hiermee bereikt? Natuurlijk vallen er ook heel veel kinderen buiten de prijzen, maar dat is op de langere afstanden (en in andere wedstrijden) ook en daar wordt wel onderscheid gemaakt naar geslacht. Tenslotte nog dit: is er een leeftijdsgrens voor deelname aan de langere afstanden? Ik zie héle jonge kinderen starten op de 4 en 7 km. (zelfs eentje die op de kidswedstrijd én de 4 km. van start ging), maar zelfs op de 14 en 21 km. had ik vaak twijfels over de leeftijd van de deelnemers. 4 km. kan prima vanaf een jaar of 12/13, maar voor 7 km. of meer moet je toch echt nóg wat ouder (en goed getraind) zijn. Volgens mij heeft de Atletiekunie hier ook vast een mening over/beleid voor...

  reageer
 • Daan van der Veer

    Zo 12 juni 2016 Zondag 12 juni 2016

  Burgemeester Franc Weerwind ging met de deelnemers van YANMAR (busines run) op de groepsfoto. Topper!

  reageer
 • Lelystedelingen

    Zo 12 juni 2016 Zondag 12 juni 2016

  Voor het eerst de 7 km meegelopen. Goede organisatie en fantastisch parcours.

  reageer
 • klaas d.

    Zo 12 juni 2016 Zondag 12 juni 2016

  4km werd ook gelopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert