Nugter plaatst zich definitief voor EK

EMMELOORD
Discuswerpster Corinne Nugter uit Emmeloord heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor het EK Atletiek. Ze voldoet aan de eis voor deelname, omdat ze in het Olympisch stadion in Amsterdam Nederlands kampioen is geworden. Nugter won op het NK door de discus te werpen naar een afstand van 54 meter en 4 centimeter.

Wat is de eis?
Nugter had twee mogelijkheden om zich te plaatsen voor het internationale toernooi.
1. De A-limiet werpen voor directe plaatsing. Dat is een afstand van 58 meter en 90 centimeter.
2. De B-limiet werpen en Nederlands kampioen worden. De B-limiet is 56 meter.

Nugter had eerder dit seizoen al voldaan aan de B-limiet. Tijdens de Ter Specke Bokaal in Lissen kwam ze tot 56 meter 23.

Waar was Sedoc?
Opvallende afwezige op het NK Atletiek was Gregory Sedoc uit Almere. Hij kwam niet in actie op de 110 meter horden, terwijl hij zich wel had ingeschreven. Het is niet bekend waar de Almeerder uithing.

Waar en wanneer is het EK?
Het EK atletiek wordt gehouden van 6 tot en met 10 juli in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op het toernooi komen vier Flevolanders in actie. Naast Nugter zijn dat Bianca Baak uit Almere op de 400 meter horden en Gregory Sedoc op de 110 meter horden. Hij wist zich eerder al te kwalificeren voor het EK. Paralympisch atleet Jelmar Bos uit Lelystad start tijdens het EK bij een internationale topwedstrijd op de 100 meter sprint.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert