Van der Hoorn naar Swansea City

ALMERE
Almeerder Mike van der Hoorn verruilt Ajax definitief voor Swansea City. De ploeg uit Wales betaalt zo'n 2,5 miljoen voor de verdediger. De 23-jarige Van der Hoorn is voor drie jaar vastgelegd door de club uit de Premier League.

Meevaller Buitenboys?
Van der Hoorn begon met voetballen bij Buitenboys in Almere, maar brak door bij FC Utrecht. Deze clubs kunnen profiteren van deze transfer. Ze krijgen mogelijk een vergoeding voor het opleiden van de verdediger. Volgens voorzitter Rob Mueller van Buitenboys is dat nog niet helemaal duidelijk. "We gaan even in overleg met de KNVB en dan kijken we hoe dat gaat. We zijn vooral erg blij voor Van der Hoorn. En vinden het leuk dat hij de basis bij ons heeft gelegd."

Ajax
Met de transfer komt voor Van der Hoorn een einde aan zijn periode als Ajacied. Hij speelde drie jaar voor de Amsterdammers, maar was nooit onomstreden. Hij werd door Frank de Boer gebruikt als invalkracht achterin. En als het moest mocht Van der Hoorn als stormram in de spits.

In totaal speelde hij 49 officiële wedstrijdenvoor Ajax, waarin hij vier keer scoorde. Ook werd hij in 2014 kampioen met de club en won hij een jaar de Johan Cruijff Schaal.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert