Einde sportcarrière Sedoc na uitschakeling EK

ALMERE
De sportcarrière van Gregory Sedoc is ten einde. De oud-Almeerder slaagde er tijdens het EK Atletiek in Amsterdam vrijdag niet in om de halve finale van de 110 meter horden te bereiken. Daarmee is Sedoc voor het EK uitgeschakeld en ontvangt hij geen ticket voor de Olympische Spelen in Rio.

Sedoc liep op de 110 horden een tijd van 13.92. Hij eindigde als vierde in zijn serie. De atleet zei last te hebben van zijn rug. Bij de NOS gaf een huilende Sedoc aan alles gegeven te hebben om dit jaar waardig af te kunnen sluiten. Het is hem niet geluk: "het is klaar nu".

Door de uitschakeling van Sedoc stopt ook zijn crowdfundingsactie. De hordeloper was begonnen geld in te zamelen om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen. Sedoc heeft geen A-status meer van sportkoepel NOC/NSF en moest daarom alles zelf betalen. Hij had 18.000 euro nodig. Het is niet bekend of hij het streefbedrag heeft gehaald. Het geld dat hij heeft ingezameld, is opgegaan aan trainingsfaciliteiten.

De Almeerse atlete Bianca Baak heeft zich geplaatst voor de halve finale van de 400 meter horden. Zij was de snelste in haar serie.

 

reacties (1)

  • Steven Koestal

     

    Mooie carrière gehad!!! Nu de volgende, komt goed.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert