Jolbert van Dijk pakt zilver bij EK zeilen

LELYSTAD • Do 14 juli 2016 | 15:14 • Donderdag 14 juli 2016 | 15:14
Zeiler Jolbert van Dijk uit Lelystad heeft woensdag in Frankrijk de zilveren medaille gewonnen bij het Europees Kampioenschap catamaranzeilen. Samen met zijn zeilpartner Frank de Waard uit Barendrecht won de Lelystedeling in de F18 klasse maar liefst vijf van de vijftien races.

Van Dijk en De Waard moesten in Brest in Frankrijk alleen een Belgische equipe voor zich dulden. De Belgen wonnen drie keer een race. Dus twee minder dan het Nederlandse duo. Maar de Belgen deden het gemiddeld in de overige krachtmetingen beter waardoor zij de Europese titel wonnen.

Het is voor de 23-jarige Van Dijk het eerste grote succes bij de senioren. In zijn jeugdjaren won hij al veel wedstrijden in diverse zeildisciplines. Zo eindigde Van Dijk in 2010 bij het WK voor junioren in Thailand op de derde plaats. Hij deed dat toen in de laser 4.7 klasse.